banner392

Özcan Pehlivanoğlu yazdı: ‘Oligarşinin Milletvekili tayinleri belli oldu’ dedi.

14 Mayısta yapılacak seçim hakkında yazı kale alan Özcan Pehlivanoğlu Listelerde "siyaset oligarşisinin tayin ettiği ne ararsanız var! dedi.

Özcan Pehlivanoğlu yazdı: ‘Oligarşinin Milletvekili tayinleri belli oldu’  dedi.

İŞTE ÖZCAN PEHLİVANOĞLU’NUN YAZISININ TAMAMI

SİYASET OLİGARŞİSİNİN MİLLETVEKİLİ TAYİNLERİ...

Türkiye yeni bir seçime gidiyor. Bu seçimde cumhurbaşkanı yanında bir TBMM'de Türk Milleti adına görev yapacak milletvekillerini seçeceğiz.

Daha doğrusu tayin edilmiş olanları oylayacağız... Bir tür noter görevi yaparak tescilleyip tasdik edip dayatılan yanlışlara meşruiyet kazandıracağız!

Açıklanan milletvekili adaylarına bakınca nerede ise bila istisnasız adayların Türk Milleti ile ilgili olmadıklarını görüyoruz... Belki de bizim millet tarifimiz farklı!

Listelerde "siyaset oligarşisi"nin tayin ettiği ne ararsanız var!

Burada da aynen cumhurbaşkanlığında olduğu gibi ABD, İsrail, İngiltere, AB (özellikle Almanya), Rusya gibi ülkelerin ve yerli muhiplerinin planlarının işlediğini görüyoruz.

Bir türlü iktidar olmak istemeyen muhalefet gösterdiği adaylarla öncelikle kendi partililerini ve gönüldaşlarını sükutu hayâle uğrattı. Yine âdeta "bana oy vermeyin" diye haykırdı.

İktidarı ise biliyor ve yakından tanıyoruz!

Burada asıl mesele Meclis'in Türk Milleti ile sorunlu insanlardan oluşacağı gerçeği! Böyle bir meclis yapısı Türk Milletine hizmet etmez işin gerçeği de edemez!

Türkiye'de listeleri iyice inceleyin... Ya aynı isimleri görecek ya da dede, oğul, torun üçlemeleri ile kız, gelin, enişte yakınlıklarına şahit olacaksınız? O zaman sormazlar mı, adama Türk Milleti bunun neresinde diye?

Hattâ bir liste de baba oğul var. Biri İstanbul'da diğeri Diyarbakır seçilecek sıradalar... Diğer bir listede amca yeğen yer değiştirmiş... Yani milletvekili olacak isim değişiyor ama aile değişmiyor! Bu Doğu Anadolu'da değil İstanbul'da... Yani İstanbul'da bile "siyaset feodalitesi" gözlemlemek mümkün...

Hem "güçlendirilmiş parlementer sistem getireceğiz" diyenlerin size yalan söylediğini defalarca yazdım... Eğer dediklerinde samimi olsalardı idi öncelikle kendilerini partilerinin ağası haline getiren anti demokratik "siyasi partiler yasası"ndan kurtulmak için çabalardılar. Onlar ne yaptı? Bu yasaya dayanarak tek başlarına milletvekillerini tayin ederek patronajlıklarını güçlendirdiler...

Meşru gibi gözüken bu düzen aslında Türk milletinin aleyhinedir. Mutlaka değişmelidir. Türk Milleti sandıkta göstereceği tepki ile geleceğe sahip çıkmalıdır. Bunun o partisi bu partisi yoktur. Ülke hepimizindir...

Bu milletvekili listeleri ile bölücülük adeta bize yedirilmek istenmektedir... İki ittifakta bize bunu dayatmaktadır!!! Bu sebeple oy atmaya gideceğimiz gün Türk milleti için bir direniş günü olmalıdır...

Bir Türk vatandaşı olarak bu "siyaset oligarşisi"ne karşı var gücümle mücadele edeceğim. Siz de etmek zorundasınız!

Özcan PEHLİVANOĞLU

10 Nisan 2023 / İzmir

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2023, 13:59

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER