banner392

‘Bir kişi Yönetiminde Ergeç Yıkımlar yaşanır ‘ diyen, Ercan Başnuh

Bu Müzmin Krizden Kurtulmak için Millet İttifakını destekliyoruz. dedi.

‘Bir kişi Yönetiminde Ergeç Yıkımlar yaşanır ‘ diyen, Ercan Başnuh

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İl Başkanı Ercan Başnuh, Millet ittifakının neden desteklenmesi gerektiğine ait açıklama yaparken şunları ifade etti. Başnuh açıklamasında; “Son 10 Yılda geriye giden ülkemizin, son beş yılında ise ekonomi müzmin bir kriz içinde. Bir kişi yönetiminde er geç yıkımlar yaşanır. Deprem yıkımı dâhil, tüm yıkımlar için yapılan yanlışları ve bu durumun sorumluluğunu üzerine almayanları sandıkta değerlendireceğiz.” dedi. 

‘ASLINDA BİZ NELERİ OYLAYACAĞIZ.’

Bu seçimde aslında biz tek kişi yönetiminin olumsuzluklarını gördüğümüz için bunun ülkenin kaderi olmamasını oylayacağız. Deprem de kurumların ne kadar atıl hale geldiği görüldü. Ormanlar yanarken bir kişi talimat vermeden su sıkılamıyor ve depremde asker polis, iş makinaları, talimat almadan sahaya çıkamıyorsa, tek adamla süreç yönetiminin ne kadar başarılı olduğunu, bu seçimde oylayacağız. Yıkılan beton yığınlarının altında günlerce soğukta kalmanın acısını ve çadırların satılmasını oylayacağız. “Toplanan 115 milyar lira nerede” diye sorduğumuzda buna cevap verilmemesini, bir bakanın bölgeye yardım olarak “Kahvaltılık ürün, çay ve şeker istiyoruz” demesini oylayacağız. Yoksulluğun, yolsuzluğun, adaletsizliğin artışını ve bunlara sebep olanları oylayacağız. Tarımda ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntılara, sofrada azalan ekmeğe, artan et ve süt, yumurta fiyatlarına neden olan politikaları uygulayanları oylayacağız. Paramızın değer kaybına yol açanları oylayacağız. Bu girdaptan kurtuluş için, sürekli çalışan Türkiye için millet ittifakını destekleyeceğiz. Hedefimiz Millet İttifakı’nın en fazla sayıda milletvekilini çıkarabilmesi ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nda da parlamenter sisteme geçiş sürecinin, ülkemizin gelecek güzel günleri için hep birlikte gerçekleştirilmesidir.

“YABANCI YATIRIM EKSİYE DÜŞTÜ. TÜRKİYE 2021 DE GRİ LİSTEYE ALINDI.”

Türkiye tarihinde ilk defa yabancı yatırım almada eksiye düştü. Çünkü iktidar Türkiye’nin gri listeye alınmasına yol açtı. Gri listede olmak, yabancı yatırımcının güveninin azalmasına ve ülkeye girecek sıcak para akışının azalmasına da neden oluyor. Yabancı yatırımcı ülkeden çıkıyor ve eksi rakamlar görülüyor. Şirketler açısından da ülkenin gri listede bulunması güven kaybına sebep olabiliyor. Ülkeye ekonomik yaptırımlar olabiliyor, en hafifinden, uluslararası kredi bulmak zorlaşıyor. Yalnız hükümet için değil, belediyeler ve özel sektör için de kredi bulmak daha maliyetli ve daha zorlu olurken, milyonlarca insan bu yeni durumdan etkileniyor. 

“GRİ LİSTEDEN ÇIKMAK ÇOK ZOR DEĞİL”

Daha önce 2011’de gri listeye giren Türkiye 2014 yılında çıkmayı başarmıştı. Girmemek için pek çok önlem alınsa da 2021 yılında yeniden girdi. Gri listeden çıkmak için ‘Kara para aklama davaları ve terörün finansmanı kovuşturmalarının ana odak noktası haline gelmesi, varlık barışındaki ısrarcı tavrından çekinmesi’ gerekiyor. Bunları yapmak çok zor değil. Hint Okyanusunda bir ada ülkesi olan Mauritius, Şubat 2020’de gri listeye eklendi. Buna karşılık Mauritius, bir eylem planı uygulamayı kabul etti. Bunun akabinde Ekim 2021’de gri listeden çıkmaya hak kazandı. Mauritius, sosyal yardım çalışmaları, Finansal Hizmetler Komisyonu için etkin risk bazlı denetim planları geliştirdi, kara para aklama soruşturmalarını yürütebilmeleri için kolluk kuvvetlerine eğitim verdi. Ülkemizdeki liyakatsiz kadrolar bunları yapamadı ve ülke 10 yıl geriye gitti. Son beş yıldır krizle boğuşuyor.  

“NEDEN MİLLET İTTİFAKINA OY VEREYİM?”

Neden Millet İttifakına oy vereyim?  Çünkü şu anda seçim ekonomisi ile her kesime para dağıtsalar da seçimden sonrası için iktidarın bir planı yok. AK Parti'de ekonomiyi düzene sokacak bilgi birikimi kalmadı. İşi bilen ve dürüst çalışan herkes uzaklaştırıldı. Meydan eşe dosta akrabaya kaldı. Türkiye'nin ekonomisi tecrübesiz isimlerle çözülemeyecek kadar karmaşık bir durumda. DEVA Partisi ekonominin şifrelerini bilen, devlet yönetme tecrübesine sahip kadrolarca kuruldu.  Millet İttifakı içinde liyakatli kadrolarla el ele vererek Ne kadar Millet İttifakı o kadar Adalet! Ne kadar Millet İttifakı o kadar Demokrasi! Ne kadar Millet İttifakı o kadar zenginlik! Millet ittifakı ne kadar güçlenirse çalışan Türkiye'nin hakları o kadar fazla korunacak.

“BİR KİŞİ YÖNETİMİNDE ERGEÇ YIKIMLAR YAŞANIR”

Vatandaşlarına güvenen, ayrımcılık yapmayan, fikir özgürlüğüne sahip çıkan, adalet tesis etmiş bir Türkiye'de ekonomi de sapa sağlam güçlenecek. Bir kişinin keyfi kararı ile yönetilen ülkeler er veya geç büyük yıkımlar yaşarlar. Faturayı da her zaman millet öder. Bu seçimde iktidar değişecek ve ekonomi yönetimi ehil ellere geçecek. Akrabalar, damatlar, kuzenler dönemi kapanacak. Ülkemiz bu kaderi hak etmiyor. Bu nedenle ülkesini seven, Türkiye'nin değerlerine sahip çıkan, mutlu zengin ve özgür bir ülkede yaşamak isteyen herkese Millet İttifakına oy vermeye çağırıyoruz.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER