banner392

Torba Yasası Meclisten geçerse Belediye de 33 kadrolu çalışan kalacak

Hükümetin Torba Yasası meclisten geçerse Pamukova belediyesinde 33 kadrolu çalışan kalacak. Hizmetler ise “Hizmet alımı” adı altında özel şirketlerden alınacak.

Torba Yasası Meclisten geçerse Belediye de 33 kadrolu çalışan kalacak
Pamukova da temizlik işçileri ile bazı zabıta görevlileri olmak üzere toplam 19 personel şu an da Pamukova Belediyesinde çalışmakta. Torba yasasından sonra bu sayı daha da artacak. Belediye de 100 kadar çalışan personel ise Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüklerine transfer edilecek.
 
T.B.M.M de on beş gün içinde geçeceği söylenen Torba Yasası içinde 200 kadar değişik yasal değişiklikler bulunuyor. Bu yasalardan ikisi de Belediye ve Yol İşlerinde çalışanları sürgüne gönderecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye İş sendikası ve Yol iş sendikaları Torba yasa çıktıktan sonra 20 bin yol işçisi ile 52 bin belediye çalışanı sürülecek diye değişik bölgelerde eylemler yaptılar. Hükümet ise yeni çıkarılacak torba yasası ile Milli Eğitim ve Emniyet teşkilatına gönderilecek personelin haklarının koruyacaklarını açıkladı. Yasanın 15 gün içinde çıkarılacağı basında duyuruldu.
 
Pamukova belediyesinde çalışan bazı personel isi “Belediye siyasi bir alan bezi göndersinler severek gideriz” demekteler.
 
Şu anda Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalışan hizmetliler velilerin yıllık olarak verdikleri bağış paraları ve “Eğitime katkı paraları” ili çalıştırılmakta. Ortalama 300 tl aylık ödenmekte.
Yol işinde çalışan teknik personel ise operatör ve kepçe çalışanları olduklarından Milli Eğitim ve Emniyet’te ne iş yapacağız diye sormaktalar ve kendilerinin teknik personel olduğunu dile getirmekteler.
 
Meclisten geçmesi beklenen Torba Yasasından sonra neler olacağı merakla beklenmektedir.
Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2011, 02:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER