banner392

Şaban Koludra Gündem dışı konuşmasında Pamukova'ya da yer ayırdı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Oturumda konuşan CHP Grup Başkanı Şaban Koludra Kuraklık ve su konusu üzerinde durdu. Koludra Akçay Barajını da gündemine aldı.

Şaban Koludra Gündem dışı konuşmasında Pamukova'ya da yer ayırdı.

Koluda “Suya yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. Sakarya da bu alanda yapılan 3 tane su kaynağı var, Akçay Barajı, Ballıkaya Barajı ve Çamdağ Barajı. Bu Barajlarımıız içinde içme suyumuzun en büyük kısmını karşılayacak olan Barajımız Ballıkaya’dır. Akçay Barjı ise üzerine yapılan hidroelekrik santral ve Sapanca gölüne yapacağı katkı ile bekleneni veremeyeceğini tahmin ediyorum.” dedi.

Akçay Barajına bir bahane ile gidip yerinde gördüm diyen Şaban Koludra;

“Mehmet öğretmenle beraber Pamukova'ya gittik Akçay barajını gezdik eskiyayla da benim yerim var henüz üstüne bir şey yapmadım

Oraya gitmişken Akçay barajımızıda gezdik. Akçay barajında izah edildiği gibi 2013 yılında 70 Milyon liraya ihale yapıldı 2016 yılında başlaıd 1018 yılında bitmesi gerekiyordu Baraj için 110 Milyon harcandığı ifade edildi.

Akçay Barajına bugünü keder 210 milyon lira yatırım yapıldı. Yıllık kapasitesi 40 milyon olduğu halde barajda su an 20 milyon kapasete ile çalışıyor. Yüzde 50 kayıp var. Su kayıpları yüzünden Sapanca ya Hidroelektirk Santrlallerine yararlı olamayacağı kanatindeyim” dedi.

Koludra Yeni yılın ilk Meclis Toplantınısında yaptığı konuşmanın bir bölümünü su kaynakları ve suların nasıl temin edildiğini Sakarya da ise yeni yapılan Akçay, Ballı kaya ve çamdağı barajlarının kapasitelerini anlattı.

PAMUKOVA DEN SÖZ ETTİ.

Konuşmasının 2 yerinden Pamukova ya yer ayıran koludra şunları söyledi.

“Akçay Barajına bugünü keder 210 milyon lira yatırım yapıldı. Yıllık kapasitesi 40 milyon olduğu halde barajda su an 20 milyon kapasite ile çalışıyor. Yüzde 50 kayıp var. Su kayıpları yüzünden Sapanca ya Hidroelektirk Santrlallerine yararlı olamayacağı kanatindeyim”dedi.

Pakmukova Kemaliye Köyünden de kendilerine telefon edildiğin ve su sıkıntıları olan vatandaşların istekleri olduğunu söyledi ve “Başkanım sizlere semları var. Kamaleyi mahallesindeki suların Bilecik ve Bursa ya gittiğini bu suların Mekece ye gönderilmesini istedikleri için aramışlar”. dedi.

İŞTE ŞABAN KOLUDRA NIN KONUŞMASININ TAMAMI

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2021, 16:50

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER