banner392

Rus Ruleti Oynuyor…

Türkiye’nin Suriye’de izlediği politika ve fiili tampon bölge oluşturma çabaları tartışılıyor. Türkiye’nin Ortadoğu bataklığına sokulmak istendiğini belirten Milletvekili Refik Eryılmaz, “Tayyip Erdoğan Rus ruleti oynuyor” dedi

Rus Ruleti Oynuyor…
ABD Türkiye üzerinden Suriye’ye yönelik baskısını artırıyor. TürkiyeSuriye sınırı fiilen “Suriye muhalefeti” olarak kamuoyuna sunulan “paralı askerlere” açılmış durumda. Özellikle Hatay ve Irak sınırından Suriye içine silah ve terörist sevkiyatı sürüyor. Fiili bir “tampon bölge” yaratılması ve muhalif teröristlerin bu bölgeyi genişleterek Esad yönetimini sıkıştırması hedefleniyor. Amerikan gazeteleri bu operasyonu CIA’nın yönettiğini ve Hatay’da karargah kurduklarını yazmaya başladılar. ABD Adana Konsolosluğu “elemanlarının” ve İncirlik’te konuşlanan CIA merkezinin de bütün gücüyle operasyona katıldığı ifade ediliyor.

‘Türkiye bataklığa saplanıyor’

CHP Hatay milletvekili Refik Eryılmaz da Türkiye’nin izlediği Suriye politikasıyla giderek içinden çıkılmaz bir noktaya sürüklendiğini bildirdi. Eryılmaz, “Türkiye tampon bölge oluşturup Suriye’ye saldırırsa, Ortadoğu savaşına sürüklenir. İran ve Rusya tetikte bekliyor. Türkiye bataklığa saplanıyor. Suriye Kürtlerinin Erbil toplantısı da ABD ve İsrail organizasyonudur. Türkiye bu kafayla giderse kontrolü tamamen kaybedecek. Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti Rus ruleti oynuyor” diye konuştu.
 
Aydınlık
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2012, 01:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER