banner392

Polat: Demek o kadar sıkıştılar ki nihayet hukuku hatırladılar

Gelecek Partisi Sakarya, Seçim ve Hukuk işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Emrullah Polat, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yargı konusundaki açıklamalarına destek verdiklerini belirterek, “Konuşma çok güzel ama inşallah uygularlar...

Polat: Demek o kadar sıkıştılar ki nihayet hukuku hatırladılar

Demek o kadar sıkıştılar ki nihayet hukuku hatırlamak zorunda kaldılar.” dedi.

BAKANIN AÇIKLAMASINA HERKES İMZA ATAR

Emrullah Polat, yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün "Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Yargı konjonktüre bakmaz, yargı hatıra bakmaz, birilerinin dediğine bakmaz. Yargı dosyaya, vicdanına, hukuka, Anayasa'ya bakar. Pardon dediğinizde cezaevindeki tutuklunun o günleri geri gelmiyor. " beyanatını hatırlatarak, bu sözlerin altına herkesin imza atacağını kaydetti.

GEÇTE OLSA HATALARININ FARKINA VARDILAR

Son yıllarda adalet sisteminde büyük sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Polat, Gelecek Partisinin bunu sürekli gündeme getirdiğini anlattı. İktidarın geçte olsa hatasının farkına vardığını dile getiren Polat, Bir ülkede hukuk yoksa, o ülkede hiçbir iş yolunda gitmez. Özellikle ekonominin çarkları dönmez. Ülke hukuken güven vermediği için yabancı yatırımcı gelmez. Yerli yatırımcı korkar. Demek o kadar sıkıştılar ki yeniden hukuku hatırlamak zorunda kaldılar. Hukuksuz işlerin iyiye gitmediğini anladılar. diye konuştu.

AÇIKLAMA GÜZEL AMA UYGULAMA ÖNEMLİ

Polat, ülkeyi yaklaşık 18 yıldır yöneten iktidarın sanki muhalefetteymiş gibi konuşmasının da aslında garip olduğunun altını çizerek 18 yıllık iktidar yargıdan şikayet ediyor. Sanki iktidarda kendileri değil. Yargıda gelinen bu durum iktidarın eseri. Peki bu güne kadar yapılan hukuksuz uygulamalar ne olacak. Neyse açıklama güzel, yerinde. Ama uygulama daha önemli. Şimdi uygulamaya bakacağız. İnşallah yargı üzerindeki baskıdan vazgeçerler. Ziya Paşanın dediği gibi Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.Bunu yaşayıp göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER