banner392

Serbes: Öğretmenlerin kıymeti bilinmiyor, maaşları bile polemik konusu yapılıyor

Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, Türkiye’de fedakarca görev yapan öğretmenlerin kıymetinin yeterince bilinmediğini ve aldıkları maaşların bile polemik konusu yapıldığını söyledi.

Serbes: Öğretmenlerin kıymeti bilinmiyor, maaşları bile polemik konusu yapılıyor

Ender Serbes, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, öğretmenlerin gününü en içten dileklerle kutladığını belirterek, Tüm öğretmenlerimize sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.

İnsanın hayatında öğretmenlerin ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Serbes, “Öğretmenlerimiz hafızamızda o kadar yer etmiştir ki hepimiz; ilkokul, orta okul ve lisedeki öğretmenlerimizi hayatımız boyunca unutamayız. Çünkü onlarla birlikte büyürüz ve çok güzel anı biriktiririz. Çocukluğumuza, hayatımıza dokunurlar. Bir çoğumuz belki öğretmenlerimizin yönlendirmesiyle hayatımızı şekillendirmiş, kişilik kazanmışızdır. Geldiğimiz yer ve konuma, onun yeteneklerimizi fark etmesiyle, yol göstermesiyle ulaşmışızdır.” diye konuştu.

ANNE- BABAMIZ KADAR KIYMETLİLER

Çok bilinen bir şiirin, (öğretmenim, canım benim, canım benim. Seni ben pek çok, pek çok severim. Sen bir ana, sen bir baba, her şey oldun artık bana. Okut, öğret ve nihayet, yurda yararlı bir insan et) dizelerinde öğretmenin en güzel şekilde anlatıldığını kaydeden Serbes, Bizim kültürümüzde öğretmenimiz anne ve babamız kadar kıymetlidirler. Öyle ki bazen anne ve abanın çocuğuyla ilgili fark edemediği bir sorunu öğretmeni fark edebiliyor. Çocuklarımızın yaşamında, öğretmenlerimiz hayati bir yer tutuyor. Çünkü en kıymetli varlığımızı, çocuklarımızı öğretmenlere emanet ediyoruz. Onlarda bu emanete en güzel şekilde sahip çıkıyorlar. Öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.” şeklinde konuştu.

DEĞERLERİ MAAŞLA, PARAYLA ÖLÇÜLEMEZ

Öğretmenlerin fedakarca görev yaptığını dile getiren Serbes, özellikle pandemi döneminde öğrencilerine ulaşmak ve bir şeyler öğretmek için verdikleri mücadelenin takdire değer olduğunun altını çizdi. Öğretmenin kıymetinin maaşla, parayla ölçülemeyeceğini anlatan Serbes, ancak kasıt başka olsa bile yapılan bazı açıklamaların öğretmenleri üzdüğünü söyledi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçukun geçtiğimiz aylarda Eğitimde asıl yük öğretmenlerin maaşıyla ilgilidir. Milli eğitim Bakanlığı’nın bütçesine bakarsanız,yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz,’ şeklinde açıklamasını hatırlatan Serbes, Burada Sayın bakanın maksadı bakanlığın yatırım bütçesinin azlığı olabilir. Ancak bunu öğretmenlerin maaşı söz konusu edilerek dile getirilmesi gerçekten üzücüdür. Keşke öğretmenlerin maaşı hiç anılmadan yatırım bütçesinin yetersizliği dile getirilseydi. Öğretmenlerimizin kıymeti, değeri maaşla, parayla ölçülemez. Bundan sonra bakanlık yetkililerini, öğretmenleri kırmadan açıklama yapmaları konusunda hassas olmaya çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaldı ki öğretmenlerin maaşlarının gelişmiş ülkelere göre az olduğunu belirten Serbes, öğretmenlerin durumunun iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Bir kez daha öğretmenlerimizin gününü kutluyor ve iyi ki varsınızdiyoruz.” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 23:41

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER