banner392

Pamukova’yı Geyve ye bağlayacak 40 trilyonluk yolda son durum

Pamukova’yı Geyve ye bağlayacak 40 trilyonluk yolun yapımı devam ediyor. Gökgöz köyü altından geçerek Sakarya üzerinden Geyve ye kavuşacak olan 26 Şubatta temeli atılan yol çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sakarya nehrinin Pamukova bölgesinde kalan kısmında ki köprünün ayakları atılmış durumda.

26 Şubat ta açılışı yapılan yolla ilgili o tarihte Ulaştırma Bakanı açılışı yapmış ve “Mesele Geyve olunca 40 trilyon değil, 100 trilyon helal olsun dedik” demişti.
O tarihte Geyve bağlantı yolu ile ilgili bilgi veren Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan “Geyve bağlantı yoluna ilişkin olarak bazı bilgilere değinmek istiyorum. Toplam 3700 metre uzunluğunda 12 metre genişliğe sahip Geyve bağlantı yolu inşaatında 350 metre uzunluğunda 1 adet demir yolu üst geçit köprüsü, 240 metre uzunluğunda Sakarya köprüsü inşa edilecektir. Yolun yapım çalışmalarında 25 bin metreküp kazı, 20 bin metreküp beton, 45 bin ton temel ve alt temel, 12 bin ton asfalt beton imalatı gerçekleştirilecektir. Projenin bedeli yaklaşık olarak 40 milyon tl dir.” Demişti.



İŞTE ULAŞTIRMA BAKANININ O GÜNKÜ KONUŞMASI (alttaki videoyu dinleyebilirsiniz)
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2012, 00:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Taşkın
Taşkın - 12 yıl Önce

Hocam tebrikler bölgemizde görülmeyini bize gösterip haberdar ediyorsunuz. Bu tip haberlerin daha çok yer bulması umudu ile başarılar dilerim.

pamukovalı
pamukovalı - 12 yıl Önce

durmak yok yola devam ama arada köprüler olmasa:))))

SIRADAKİ HABER