banner392

Pamukova’da yeni kapalı Pazar projesi alt komisyona sevk edildi

Pamukova da fi tarihinden beri Halk Pazarı olarak hizmet eden Haftada bir Çarşamba günleri Çarşı içindeki Açık Pazar Korona Virüs tehdidinin de ortaya çıkması ile Belediye tarafından Yenice Mahalleye kapalı Pazar yapılarak pazarın kapalıya dönüştürme çalışmaları Dünkü Meclis Toplantısında alt komisyona sevk edildi.

Pamukova’da yeni kapalı Pazar projesi alt komisyona sevk edildi

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinden sonra yeni seçilen yönetim tarafından söz verilen vaadler arasında olan Pamukova ya Kapalı Pazar Yapcağız sözü yerine getirmek için de Pamukova İstason Caddesinde Tren yoluna paralel Devlet Demir Yollarına ait yerin Kapalı Pazar için hazırladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Güven Övün dünkü toplantıya Kapalı Pazar projesini getirtti. Toplantıya Mecliş üyeleri yayında Esnaf Odaları Başkan Sabri Günay da katıldı.

KAPALI PAZAR İLe İLGİLİ ÖĞRENDİKLERİMİZ İSE ŞÖYLE.

Pamukova 2000 nüfuslu olduğu dönemlerde daha nahiye iken köylerinde alişveriş yaptığı bir Pazar yerine kavuşuyor. O tarihlerde başlayan ve bugünde günü değişmeden Çarşamba Pazarı nüfusu artan ve nahiyeden Kaza ya dönen İlçe olan Pamukova bugün gerek nüfusu gerek yerleşim alanlarının genişlemesi ile de onlarca kat büyümüş ançak değişmeyen bir Çarşamba Hak Pazarı olarak halkın genel de  gıda (meyve, sebze) ağırlıklı alış-veriş yapılan bir yeri olarak kalmış durumdayken,

Birçok yerde artık kapalı Pazar sistemleri ile daha hijyenik ve kışta kıyamette ve sıçcak soğuk günlerde gerekli olan alt yapıların kurulamadığı Uzakdoğu pazarları modeli ile kalan Pamukova Halk Pazarınında artık Kapalı Pazarlar kurularak yeni model pazarlara ulaması adına Pamukova Kapalı Pazarı çalışmaları ise bazı esnaflarında ve vatandaşlarında tepkisi ile karılaştı, Karşı çıkan esanaflar hakıl olarak kendi kurul olan Pazar yerlerini kabetme endişesi ile karşı çıkan vatandaşlar ise yeni kurulacak pazarında kenrdilerine uzak olacağı endişeleri ile karşı çıktıkları Pamukova da kurulacak olan yeni Kapalı Pazarın Devlet Demir Yolları arazısı üzerinde olması da bazılarının tepkisine neden oluyor.

Demir Yollarına ait Yerin üzerine kurulacak olan önemli bir yatıram olacak pazarın 10 yıllık sözleşmesinin olacağını söyleyen belediyenin ise vatandaları ikna edemediği görülüyor. Halbuki belediye kendi yeri dahi olsa yeni yerle ilgili 10 yıllık sözleşme yapacağı için aslında pazarcı esnafı için yerin Demir Yollarında olması onlar için ne avantaj nede dez avantaj. Çünkü vatandaş 10 yıl sonra yeni sözleşemeyi ha belediye ha Devlet Demir Yolları onun için fark etmiyor.

YENİ PAZAR YERLERİNDE YENİ DÜZENLEMELER

Pamumova pazarı gibi pazarlarda Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye'de kamu düzenini korumak ve kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye indirmek amacıyla il, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazarlarında uyulması gereken kuralların, Bakanlık tarafından Valiliklere ve kaymakamlıklara gönderilen tebliğiler de belitilen sosyal mesafe ve temizlik ve günümüze uygun pazarların kurulması artık zorunlu hale gelmiş görünüyor. Belediye bu tebliğ ve yaptırımları dikkate alarak yeni bir Pazar kurmak için yaptığı çalışmalada yinede halkına esnafına ve vatndaşlarına daha detaylı şekilde Kapalı Pazar Yerlerinin günümüzde zorunlu hale geliğini yorulmadan anlatmalıdır.

PAMUKOVA DA ARTIK YENİ BİR KAPALI PAZARA KAVUŞACAK

Belediye Başkanı Güven Övün dünkü Meclis Toplantısını Sosyal Paylayşım sayfasında paylaştı ve toplantı ile ilgili şu notları yazdı.

“Bugün gerçekleşen Belediye Meclis toplantımızda 'Kapalı Pazar Yeri' komisyon raporu görüşülmüş ve komisyon raporu Belediye Meclis Üyelerimizin oy birliği ile alt komisyona havale edilmiştir. Meclis toplantısı sonrasında Esnaf Odası Başkanı ve bir grup pazarcı esnafımızla belediyemizde bir araya gelerek son gelişmeleri değerlendirdik. Yapılan görüşmede Kapalı Pazar Yeri Projemiz ile ilgili görselleri de esnaflarımızla paylaşma imkânı bulduk.”

DÜNKÜ TOPLANTININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2021, 00:07

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER