banner392

BRTK Başkanı Sabri Mutlu Pamukovahaber’in CANLI YAYIN konuğu oldu.

Sabri Mutlu Balkanlar ve Rumeli Neresi ve Balkan ve Rumeli de yaşayan Türk Devletlerinde soydaşlarımız nasıl yaşıyorlar, dünü, bugünü ve yönetim şekillerini anlattı.

BRTK Başkanı Sabri Mutlu Pamukovahaber’in CANLI YAYIN konuğu oldu.

PamukovaHaber Canlı Yayınına Bursa’dan bağlanan Mutlu Pandomi sürecinde en çok etkilenen toplulumların Balkan ve Rumeli Türkleri olduğunu söyledi.

“Çünkü bizim insanlarımız genelde emek artı alın teri dökerek çalışan kesimlerden oluduğu için korona tedbirlerinden en çok etkilenen kesimler oluyor.

İş yerlerinin kapatılmasından dolayı, iş yapamıyorlar üretetip para kazanamıyorlar” dedi.

Dünya yı saran ve 1 yıldır devam eden gittikçe mutosyona uğrayan Koronavirüs belası maalesef ülkemizi de derinden etkiyor.” diyen Sabri Mutlu

27 Mart 2021 Perşembe günü Bursa Ördekli Kültür Salonunda yapılan Olağan Genel Kurulu seçimlerine de değindi.

Seçimlerin o tarihte yapılmasının sebebebinin “Bir yıl geçikmiş olan Olağan Genel Kurullarımızın yapılmasının zorunlu olmasından dolayı o tarihi seçtik”dedi.

BALKAN VE RUMELİ DEKİ DİŞ TÜRKLER KİMLER.

“Balkan ve Rumeli de kalan Dış Türkler ve Akraba toplulukları olan bizim kardeşlerimiz hakkında da konuşmak isterim” diyen Sabri Mutlu şunları anlattı.

Balkanlarda; Bulgaristan, Romanya, Moldovya, Gagavuz ya, daki kardeşlerimizle olan yayın ilişkilerimiz devam ediyor. Bulgaristan da yapılan seçimler ve yapılan sayım için çalımalarımım oldu. Çifte vatandaş olan Türkiye de yaşayan Bulgaristan da sayıma katılıp yasa hakkına kullanması gereken kardeşlerimize duyurular yaptık. Bulgaristan da genel seçimde oy kullanmak için giden kardeşlerimiz orada oylarını kullandılar. Ancak Bulgaristan da oy kullanacak Türkeyi de olan çifte vatandaşlık taşıyan 350 bir vatandaşımız var. Seçim öncesi yapılan çalışmalara ile daha çok sandik açılarak seçme hakkına sahip vatandaşlarımızın oy kullanmaları gerekir diye düşündüğümüz için yetkililerle ve konunun muhatabı olanlarla birlikte çalıştık.

Bugünlerde yapılan sayım ise Bulgaristan daki kardeşlerimizin geleceğini etkileyecek sonuçlar olacaktır.

Batı Trakya, Slovenya’da, Burgaz da yaşayan kardeşlerimizle de yakın çalışmalar içindeyiz. Dış Türkler Akraba Topluluklarının o yaşadıkları ülkelere büyük katkıları var. Ülkelerinin kalkınması için huzuru için çalışıyorlar ve ülkelerine büyük kattılar sağlıyorlar. Onunu için daha iyi bir ortamda yaşamaları gerekiyor. Balkanlarda Türk dilimiz ve dinimiz onlar temsil ediyorlar…

BRTK BAŞKANI SABRİ MUTLU’NUN CANLI YAYININIIN TAMANI DİNLEMEK İÇİN ALTTAKI (LİNKE TIKLAYIN LÜTFEN).

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021, 08:02

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER