banner392

Pamukova da CHP ilgisi artıyor

Seçim çalışmalarına Pamukova da devam eden CHP liler çukur mahalleden ve köylerden yakın ilgi görüyorlar. Vatandaşlardan CHP lilere destek sözleri geliyor.

Pamukova da birçok kurumun Geyve ye taşınması, Taş ocaklarının Pamukova nın çevresini bozması vatandaşların tepki gösterdikleri en başta gelen konular oluyor.

Telekom, Sedaş, Pasaport şübesinin Geyve de olması, bağkur işlemlerinin Geyve de yapılıyor olması, birde Tapu Kadastro müdürlüğunun Geyve ye taşınacağı söylentileri Pamukovalıların tepkisini çekiyor.

12 Haziran da yapılacak genel seçim öncesi Pamukova da seçim çalışmaları yapan CHP lilere vatandaşlar dert yanıyorlar, Pamukova’nın geleceğinden endişe ettiklerini söylüyorlar.

CHP liler ise daha çok Aile Sigartası ile fakirlere her ay ödenecek 600 bin tl maaşı anlatıyorlar. Pamukova nın Çukur Mahlale semtinde konuşan CHP Milletvekili adayı Gürkan Canol 

“Bizim bir aile sigortası projemiz var. Bu aile sigortası en fazla çukur mahalleliler gibi işi olmayan vatandaşlarımıza yarayacak. Burdaki insanların işlerinin olmadığını biliyorum. Sosyal Güvenliğinin olmadığınıda biliyorum. Biz eğer iktidar olursak, ilçe başkanımız araclığı ile dar gelirli, işi gücü olmayan insanların sorunlarını aile sigortası ile çözmeye çalışacağız. Ondan sonra da istihdam alanları yaratarak onları işe sokacağız. Bizler her kesimden oy istiyoruz.” Dedi.  

“ÜLKE SIKINTILI GÜNLER GEÇİRİYOR”

 Yurt dışında görüyorsunuz, Libya karıştı, Tunus karıştı, Mısır karıştı. Suriye karıştı. Olaylar bize doğru geliyor. Yurt içinde ise ekenomik sıkıntı var. Herkezin durumu ortda. Biz seçim öncesi baskı oluduğunuda biliyoruz. Ama seçim sandığına gittiğinizde insan vijdanı ile baş başa kalıyor. Eğer ülkeminizi düşünüyorsak, kendi ailemizi düşünüyorsak, hangi partiden olursak olalım, bu defa bizlere destek verin, bizlerde sizleri mahçup etmeyeceğiz” dedi.

ROMANLAR SİYASİ BASKILARDAN ŞİKAYETÇİLER

Pamukova da Roman vatandaşların kalabalık olduğu Çukur Mahallede CHP Milletvekili adayı Gürkan Canol’u dinleyen Dernek Başkanı Kenan Yıldız Baskılar olduğunu söyledi. Baskıların hem belediyeden gelidiğini hemde AKP den geldiğini söyleyen

Yıldız: “Ben buranın Roman Derneği başkanıyım. Cevat Keser baskısı var. Artı AKP nin baskısı var.” Dedi.

 Gürkan Canol İse “Bizlere güvenin. Seçilsekte seçilmesekte, buradan bize oy çıksada çıkmasada kartımı sizlere veriyorum, her zaman beni arayabilirsiniz” dedi.

Bunun üzerine bir vatandaş mahallelerinden CHP ye 700 oy çıkacağını ve oyları vereceklerini söyledi.

Çukur Mahalleden ayrılan CHP liler Şehvarmaz ve Mekece köylerini de ziyaret ettiler.

Şeyhvarmaz köyünde köy kahvesinde vatandaşlara hitap eden Gürkan Canol ve Melek Gürevin orda da Aile Sigortasını anlattılar.

Konuşmasına “Ben sizlerden biriyim” diye başlayan Gürkan Canol Aile sigortasını Şeyhvarmaz köyünde de anlattı.

Biz aile sigortasını muhtarlar ile birlikte çalışarak hayata geçireceğiz. İlçe başkanımız ve muhtarlar geliri 600 bin liranın altına olan insanların tesbitini yapacaklar geliri 600 bin liranın altına olan herkese biz 600 lira vermeyi taahuüt ettik. 

Bunu bize yapamazsızın diyorlar. Çiftçinin mazotunun kdv sini de düşüremezsiniz diyorlar. Özellikle aile sigortası ve çiftçinin mazottaki kdv sini düşürme olayları vergicilikle alakali işlerdir. Yani bir fabrika kurulmaya karar verilidiğinde onun kurulması makinalarının getirilmesi malın temini 2 yılı bulabilir. Ama vergi anlamında bir tebliğle ben bunu almıyorum dendiğinde o iş pariyodik bir çözümdür. Genel başkanımız ona güvenerek ben bunu dört ay içinde çözeceğim. Çözemezsem bırakırım diyor.

Aile sigortası olayında ise Türkiye zaten fonlara bir takım ödemeler yapılıyor. Bir takım kesimlere birşeyler veriliyor. Makarnadır, bulgurdur gibi. Bunun maliyeti bizim hesaplarımıza göre 10 milyar lira tutuyor. Türkiye deki Aile Sigortasının toplam maliyeti ise 18 milyar lira tutacak. Dolayısıyla bu farkta bütçenın yüzde 1,7 sine tekabül etmektedir. Yani devlet bir yıl içersinde yaptığı harcamaların yüzde 1.7 sini bu işe ayırırsa biz bunu çözmüş oluyoruz. Bunu çözersek özellikle çiftçi ve geliri düşük olan kesimler başta olmak üzere madur kesimi bir şekilde toparlama şansızım var.

Ayrıca Emeklilerle ilgili SSK emeklisi, Bağ-kur emeklisi ve Emekli sandığı emeklisi farklı emekli maaşı alıyor. CHP İntibak yasasını çıkararak bunlar arasındaki maaş farklarında dengeleyeceğini söylüyor. Buda yasayla alakalı bir şey. Bunuda biz halledeceğiz. Bana güvenin bende sizlerden biriyim. Dedi.

Ülkede son yıllarda her köşede bir emlakçı dükkanı açıldığınıda söyleyen Gürkan Canol Kendisinin Sakarya Kaynarca’lı olduğunu Kaynarca da da çok sayıda emlakçı dükkanı açıldığını söyledi.

“Bu melleket bizim ben Kaynarcalıyım. Benim amcamın oğlu emlakçı orda. Bir sürüde emlakçı türedi son 5-6 yıldır. Diyorum ki Bu kadar çok emlakçı var. Ne yapıyorsunuz siz. Sadece benim ilçemde 6 yılda 8 bin dönüm arazi el değiştirdi. Bizim malımızı mülkümüzü ekonomimizden dolayı birileri alıp gidiyor. Buradalarda da yaşanıyordur bu durum. Bizim topraklarımız bize göre bizim namusumuz kadar önemlidir. Biz kolay kolay malımızı satmayız. Ama ekonomik sıkıtlılar bizi bir yerlere mahkum ediyor. Daha sonra bize çocuklarımız bu malları niye sattınız diye hesap sorarlar” dedi.

MELEK GÜREVİN: “SİZLERİN ÖZEL MİLLETVEKİLİNİZİM”

Şeyhvarmaz köyünde konuşma yapan CHP Milletvekili adayı Pamukova lı Melek Gürevin ise “Ben sizlerin özel milletvekili adayınızım” dedi.

Gürevin: “Verilmiş bütün sözlerin, bütün programların burada sizlerle birlikte takipçisi olacağım. Gerekirse muhtarımı yanıma alıp Ankara’ya gidip bütün bu projeleri gerçekleştirmek için birlikte çalışacağım” dedi.

Şehvar Köyülüleri CHP lileri dinlediler çay ikramında bulundular. Sıcak bir ortamda geçen ziyaret ten sonra CHP liler köyden Mekece köyüne gitmek üzere ayrıldılar.

 

MEKECE KÖYÜ PAMUKOVA NIN EN FAZLA OY POTANSİYELİNE SAHİP KÖYLERİNDEN BİRİ
Pamukova nın Bilecikle olan sınır köyü Mekece daha çok meyve sebze üretimi konusunda önde gelen köylerinden.

Mekeceliler bu sene kiraz randumanın düyük olmasından şikayetçiler. Ancak kirazın az olması yüzünden fiyatlar yüksek 6 bin tl ye kadar alıcı bulan Mekece de kirazlar hem eksik hemde hastalıklı. Kirazlar ikiz şeklinde kirazların bazılarında yavru şeklinde daha büyüyememiş küçük yavru ların bulunması çiçek döneminde döllenme hatası olarak yorumlanıyor.

Mekece ye de giden CHP liler vatandaşların dertlerini dinlediler. Köylülerle sohbet ettiler. Köyden oy istediler.

Köy kahvelerini tek tek gezen CHP liler iktidara geldiklerine çiftçinin sorunlarını çözecekleri sözünü verdiler.

Gece geç saatlerde Mekece den ayrılan CHP liler Pamukova ve Adapazarına gittiler.   

 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2023, 13:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
eşref mandak
eşref mandak - 13 yıl Önce

hayırlı olsun çoşkunuz daim olsun.12 haziran akşamı gece yarılarını bekleyin. sevgi ve çoşkuyu kimler yaşayacak hep beraber görelim editör bey

SIRADAKİ HABER