banner392

Ve Siber savaş başladı

Anonymous, 'Sansür uygulayan kurumlara karşı harekete geçeceğiz' demişti ve Kıyamet kopuyor. Filtre uygulamasını sansür olarak niteleyen uluslararası hackerler, Türk kamu sitelerine saldırmaya hazırlanıyor. Yabancı hackerlara Türkler de destek veriyor. Savaş bugün resmen başlıyor.

Ve Siber savaş başladı
Türk hackerlar zombi ordusu kurdu

22 Ağustos filtresine karşı Türkiye’yi tehdit eden uluslararası hackerlara Türkler de katıldı. ‘Gönüllü zombi ordusu’ adındaki grup, bilgisayarlarıyla Türk kamu sitelerine yönelik saldırıda yer alacak. İlk saldırı bugün TİB’e

22 Ağustos’ta yürürlüğe girecek filtre uygulamasına savaş açan ve Türkiye’yi tehdit eden dünyanın en etkili hacker oluşumu Anonymous’la siber savaş başladı. Yurtdışında yaşayan Türk hackerlardan oluşan Ayyıldız Tim adlı grup önceki gün Anonymous’un saldırısına karşı Türk siteleri için savunma yapacağını söylemiş ve Anonymous’un haber sitesini hackleyerek kullanılmaz hale getirdiklerini açıklamıştı. Ancak Anonymous’un haber sitesinde yayınlanan bilgilere göre grup saldırıya uğradıktan bir süre sonra karşı atağa geçerek Ayyıldız Tim’in internet sitesini kullanılamaz hale getirdi.

Bekir ve Jester’den misilleme

Dün iki siteye de Türkiye’den erişim mümkün olmadı. Karşılıklı gerçekleşen siber saldırılar sonrası Anonymous kendi sitesinin hacklendiğini kabul etmedi. Anonymous haber sitesinde kapasite sorunu olduğunu ve bu nedenle başka bir adrese yönlendirme yapıldığı belirtti. Dün gün içinde yapılan saldırılarla IRC haberleşme kanallarını da kaybeden Anonymous’a karşı Türkiye’den hareket eden iki hacker öne çıktı. Bekir ve Jester takma adını kullanan hackerlar “Devlete saldıran karşısında bizi bulur” diyerek Anonymous’un kullandığı bütün adreslere aynı tarzda Ddos yıkım saldırısıyla misilleme de bulundu. İki kişilik hacker timi Türk sitelerine yapılacak bütün saldırılara karşı Anonymous’un sitesine misliyle saldıracağını da belirtti.

İlk saldırı bugün 18:00’de TİB’e

Anonymous kendi kanallarında hackerlara ilk toplu saldırının saatini de bugün 18:00 olarak bildirdi. Anonymous’un internette yaptığı anketten yüzde 57’yle çıkan sonuca göre grup ilk olarak Telekomünikasyon ve İletişim Başkanlığı’na ait “tib.gov.tr” adresine saldıracak. Ankette ayrıca ÖSYM, TBMM ve e-Devlet hizmetlerinin verildiği turkiye.gov.tr adresleri de saldırılacak hedefler arsında gösterildi. Ancak uzmanlar Anonymous’un ilk saldırı için TİB’i hedef gösterip kritik öneme sahip ÖSYM gibi kurumların sitesini de kullanılamaz hale getirebileceğini belirtiyor.

Türkler gönüllü orduda
Türkiye’den Anonymous’a katılacak hackerlar internetten yüklenen bir yazılımla “gönüllü zombi” ordusu olarak bilgisayarlarını gruba kullandırtıyor. Ddos denilen yıkım saldırısında bir siteye erişim engelleme amacıyla kapasitesinden fazla yükleniliyor. Hacker grubunun yöneticisi tarafından saldırı başlatıldığı anda “zombi ordusu” içindeki tüm bilgisayarlar aynı adrese girmeye çalışarak siteyi kilitliyor. Grubun bir diğer yöntemi ise daha agresif olan e-posta ve şifre ele geçirmek için yapılan sitenin veritabanından bilgi sızdırma faaliyeti.

5 yıla kadar hapis

Siber güvenlik uzmanı Huzeyfe Önal, saldırıya katılacak Türk hackerların IP’lerinin emniyet tarafından kolayca tespit edilebileceği belirtiyor. Önal, “Bu tip saldırılar sel felaketi gibidir. Belirli bir şiddetin üstündeyse yapın engelleyemezsiniz. Uzun vadede E-Devlet ve medya kuruluşlarına karşı yönelik ciddi bir saldırı planları var. Ancak ilk hedef kamu siteleri. Yüzde yüz güvenlik ya da tam güvenli bir sistem yok” dedi.
Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2011, 06:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER