banner392

Okul dediler, Pansiyon tabelası astılar.

Pamukova da seçime az bira zaman kala belediyeye ait binaya “Pamukova Öğretmen Lisesi Pansiyonu” açılıyor tabelası asıldı.

Okul dediler, Pansiyon tabelası astılar.
Bir hafta önce Pamukova da seçim bürosu açılışına gelen Sakarya Ak Parti milletvekili Şaban Dişli Pamukova lılara müjde verdi. Dişli yaptığı açıklamada Pamukova ya Öğretmen Lisesi geliyor.” Dedi
 
Ancak bu söylemlerden sonra Pamukova da özellikle esnafların iştahını kabartacak dedikodular yayılmaya başlandı. Söylentilerde Pamukova ya Yatılı Öğretmen Lisesi gelecek, Bu okulla beraber 400 öğrenci gelecek esnaftan alış veriş yapacakları için Pamukova kazanacak” dendi.
 
Günler sonra Pamukova Belediyesine ait olan 4 katlı boş bina belediye tarafından okul için tahsis edildiği duyuruldu.
Daha okul olmadan, öğretmen okulu için bakanlık onayı olmadan tabela yazma çalışmaları başlatıldı. 10 metre uzunluğunda tüm Pamukovalıların görebileceği yerde binanın en üst kısmına tabela dün gece asıldı. Bu sabah insanlar tabelaya baktılar ancak okul yerine Pansiyon yazısını gördüler.
Pamukovalılar şimdi merak ediyorlar Pamukova da Yatılı Öğretmen Okulu mu açılıcak, yoksa daha kurulmamış resmi onayı bile gelmemiş bu olaydan sonra belediye binasına asılmış pansiyon mu olacak? diye merak ediyorlar.
 
Pamukova belediye başkanı Cevat Keser kendilerine okul açılacak diye İlçe de vekaleten ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bakan Muhsin Akın tarafından teklif getirildiğini Pamukova ya okul gelecek dendiğini bunun üzerine de belediye tarafından okul açılması şartı ile onay verildiğini söylerken,
Meclis üyeleri de daha önce burası için Yüksek Okul bölümü açılması teklifi ile Sakarya Üniversitesine tahsisi için meclis kararı verdiklerini söylüyorlar. Ancak bu yeni olayla ilgili meclis kararı almadıklarını söylüyorlar.
Belediye binası 1999 Marmara depreminde zarar gördüğünden bina hasarlı bina olarak görülüyor.
Pamukova lı esnaflar okul gelmesine sıcak bakıyorlar. Görüşlerini aldığımız esnaflar gelecek okulun esnafa para kazandıracağını söylüyorlar. Belediye ait alt katta umimi tuvalete bakan bekçi ise tuvalete daha çok insan geleceğini para kazanacaklarını söylüyor. Okul gelmesine sıcak baktıklarını söylüyor.
Pamukova ya getirilmesi düşünülen Öğretmen Lisesi, (Tabelada ise Pansiyon) siyasetçilerinde kafasını karıştırmış görülüyor.

 
CHP İlçe başkanı Ali Teke yerel seçim öncesinde de Pamukova ya Tarım Lisesi gelecek dendiğini ama seçimden sonra unutulduğunu söylüyor.
Teke:
“Seçime birkaç gün kala bü tür söylentilerin ve girişimlerin tamamen seçim propagandası olduğunu sanıyorum. Çünkü devlette özellikle okula, eğitime ticari mantıklarla bakılmaz, Okul yapımı ve ihaleleri yapılır buda zaman alacak iştir. Devlet geleneğinde bu şekilde okul yapımı yok” diyor.
MHP ilçe Başkanı Macit Kocabıyık ise Okul la ilgili söylemleri duyduğunu söylüyor. Okulun gelmesine karşı olmadıklarını söyleyen Kocabıyık. Dün gece belediye binasına asılmış Pansiyon tabelasını görünce şaşırdıklarını söylüyor.
 
İl Müdürü Murat Yazı ise haberle ilgili görüşme talebemizi olumlu karşılıyor. Kendisine olayı sorduğumuzda önce haberleri olmadığını söylüyor. Ancak tam telefon görüşmesi yaptığımız sırada danışmanlarından birisi onu uyarıyor. Ankara’dan yazının geldiğini söylüyor. Hatta Yazıcı. Pamukova ya hayırlı olsun diyor. Ancak kendisine Pansiyon mu Okul mu diye sorduğumuzda okul olacağını elindeki Ankara’dan gelen onay yazısından bize okuyor.
Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun ise okulla ilgili kendilerine İlçe Milli Eğitim vekil müdürü Muhsin Akın tarafından onay geldiğine dair bilgi verildiğini. Yazının incelendikten sonra gerekeni yapacaklarını söylüyor. Belediye binasının ise daha İlçe Milli Eğitim tarafından tahsis edilmediğini söylüyor.

Pamukova da daha önce yapılan 6 tane okul ise Bayındırlık tarafından eksik okul oldukları gerekçesi ile teslim alınmış değil. Geçtiğimiz yıl açılan Adadolu Lisesi de aynı şekilde Pamukova ya gelmişti onunda yeni bina yapıldıktan sonra oraya taşınacağı söylenmeye devam ediyor. Kısaca Pamukova da okullar eksik yada hasarlı binalarla eğitimlerine devam ederlerken şimdi eğer Anadolu Öğretmen Lisesi yada Pansiyon açılırsa oda 1999 dan kalma hasarlı binada eğetim vermek zorunda kalacak.
Pamukova okulları çürük, ilçe milli eğitim müdürü vekil, vatandaşlar ise duyarsız seçime doğru gidiliyor.
Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2011, 21:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ahmet Yandırmaz
Ahmet Yandırmaz - 13 yıl Önce

pamukovaya açılan okulları gelir kapısı yada siyasetin bir parçası olarak görürsek baştan kaybetmiş oluruz.

pamukovalı
pamukovalı - 13 yıl Önce

Adınızı değiştirerek yazıyorsunuz. Pamukovalı rumuzu ile yazarken okul u mat ediyor. Mersi seis mi nedir onu yazarken met ediyorsunuz. Onun için yazılarınıza izin vermiyoruz.

aüa
aüa - 13 yıl Önce

Pamukova tam bir mümkünlü kasabası olmuş

harbici
harbici - 13 yıl Önce

pamukovanın kaderi 60 tane gelecek öğrencinin cep harçlığına kaldıysa yazıklar olsun.o bina da okul da olmaz yurt da olmaz.o bina hasarlı .seçim arefesi çıkan bu haber çok inandırıcı gelmiyor.tabela asmakla oy gelmez artık vatandaş uyandı.

gazzeli
gazzeli - 13 yıl Önce

BU İKTİDAR 9 YILDA MİLLETİMİZİN TAMMAMINI BORCA ESİR ETTİ.BANKALARA ÇEŞİTLİ KREDİLER ALTINDA KÖLE YAPTI KAÇ KİŞİ BU KREDİLER YÜZÜNDEN İNTİHAR ETTİ BUNLARDAN BİR TANESİ ÖNCE EŞİNİ ÖLDÜRÜYOR SONRA ÇOCUĞUNU ÖLDÜRÜYOR VE EN SONUNDA KENDİSİNİ ÖLDÜRÜYOR.EY İŞ BİRLİKÇİLER BU İNSANLARA NASIL HESAP WERECEKSİNİZ BU KAN VE GÖZ YAŞININ VE BU ZÜLÜMLERİN DEWAM ETMESİNİ İSTEYORSAN GÜZEL ÜLKEMİZİN İSRAİLE VİLAYET OLMASINA RAZISAN TORUNLARININ ÜZERİNE İSRAİLİN FOSFOR BOMBALARININ YAĞMASINI İSTİYORSAN VER OYUNU AKP YE . BAK BUNLAR TÜM BASINI VE MEDYA KURULUŞLARINI RESMİ KURUMLARI VE İKTİSADİ KURULUŞLARI KULLANARAK İNSANIMIZ ÜZERİNDE BASKI UYGULUYORLAR LÜTFEN KARDEŞLERİM BU BASKILARA VE YÖNLENDİRMELERE ALDANMA.EĞER AMERİKANIN SENERYASU TUTARSA AKP BUGÜN KÜNDEN DAHA GÜÇLÜ GELİRSE ÜLKENİ BÖLECEKLER KARDEŞİM BU İŞİN ŞAKASI YOK LÜTFEN KENDİNE GEL NARKOZDAN UYAN ALDANMA BUNLARIN SAFSATALARINA SAKIN HA BUNLARIN ASMIŞ OLDUKLARI BU TABELA SENİ YANILTMASIN AKP YIKILIYOR YIKILIYOR MÜJDELER OLSUN.

SIRADAKİ HABER