banner392

CHP'liler köylerin sorunlarını dinliyor

Pamukova CHP ilçe örgütü köy gezilerine başladı. Çardak köyde köylülerle sohbet eden CHP’liler onların sorunlarını dinlediler. Köylüler Hal noktasından şikayetçiler.

CHP'liler köylerin sorunlarını dinliyor
Perşembe günü akşam Çardak köyünü ziyaret eden Pamukova CHP ilçe başkanı Ece söyler ve yönetim kurulu üyeleri köy kahvesinde köylülerle sohbet ettiler. Çifitçilik yapan Çardak köylüleri birçok sorununu dile getirdiler. Özellikle Doğançay’da kurulu bulanan Hal Noktasını dile getirdiler.
 
Mahsullerini satmak için hal noktasından geçmekte zorluk çektiklerini söyleyen köylüler hal noktasının kaldırılmasını istediler. Ürünlerinin para etmediğini borçlu olduklarını da dile getiren köylüler aldıkları çeklerin ödenmediğini söylediler.
 
Köylerde bir iki halcinin fiyat belirlemesinden de şjkayetçi olan Cardak Köylüleri sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.
 
Başkan Ece söyler ise bütün köyleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyip rapor halinde ile göndereceklerini söyledi.
 
CHP nin emeğe saygılı parti olduğunu da söyleyen Söyler:
 
“Pamukova çiftçisi eskiden daha iyiydi. Şimdi ise dışa bağımlı bir hale geldik. Yerli ürünlerimiz yerine ithal ürünler piyasada cirit atıyor. Hükümet ise çiftçiyi unuttu. Eskiden Ziraat Bankası gibi bankalar çiftçiye destek oluyordu. Mazot pahalı. Hükümet kendi yandaşlarına destekçi oluyor. Deniz taşımacılığında teşvikli akarayakıt verilirken asıl desteklenmesi gereken çiftçiye ise destek olunmuyor.”dedi.
 
CHP iktidarında çiftçiye destek olunacağında söyleyen Ece Söyler Pamukova’nın 30 köyünü de gezerek köylülerin sorunlarına çözüm bulabilmek için çalışacaklarını söyledi.


Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2012, 18:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
fatih yıldırım
fatih yıldırım - 12 yıl Önce

Pamukovanın en büyük tarım sorunu küçük ve dağınık tarım arazileri bir dönüm 3 dönüm tarım arazisiyle tarım olmaz sen fiyat belirleyemezsin belirlemen için tüm köy bir araya gelse ançak belirlersin.

SIRADAKİ HABER