banner392

Sözde 19 Mayıs bayramı kutlaması yapıldı.

Hükümetin 19 Bayramına kutlama yasağı getirmesinden sonra Pamukova da 19 Mayıs Bayramı Kutlaması yıllarca konuşulacak türden yapıldı. “Sözde bayram kutlaması” yaptılar.

Sözde 19 Mayıs bayramı kutlaması yapıldı.
Sabah saat 9.30 da Belediye karsındaki tören alanında Pamukova da lise düzeyindeki okullar toplandılar. Atatürk Anıtı önünde hazır bulunan Tek bir Çelenk (ilk defa alanda görünen) Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Spor ve İlçe Müdürlüğü yazılı çelenk görüldü.
 
Törene katılanlar tarafından İstiklal Marşı okunduktan sonra Çelenk Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Baran ve iki öğrenci ile birlikte anıtın önünü kondu.
 
Gençlik Hizmetleri ilçe müdürlüğüne vekalet ettiğini öğrendiğimiz Baran dan sonra alana başkada çelenk konmadı.
 
Sabah çelenk töreninde Kaymakam ve belediye başkanı, Garnizon komutanı bulunmadılar. Siyasi Parti’lerden sadece Saadet Partisi ilçe başkanı Kemal Taş ve bir yönetici, DP ilçe başkanı Ahmet Bilaloğlu törene katılan siyasiler oldular.
 
CHP ve MHP ve Has Parti törene katılmadı.


 
Törene İlçe Baş Savcısı Şükrü Durmuş, İlçe Milli Eğitim müdürü Halil Ceylan, Şübe müdürü Mustafa Akman, Yüksel Okulu müdürü, İlçe Tarım Müdürü,İmam Hatip Müdür, Anadolu Lisesi müdürü, Anadolu Öğretmen Lisesi müdürü, Halk Eğitim Müdürü ve öğrenciler katıldılar.
 
Atatürk anıtı önüne konan Gençlik Hizmetleri Spor ve İlçe Müdürlüğü çelenginden sonra 75. Yıl İlköğretim Okulunda yapılacak 19 mayıs etkinliklerine katılmak için gidildi.


 
ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİNİN YAPILDIĞI ALANDA 13 VELİ VE ÇOCUKLARI TÖRENİ İZLEDİLER.
75. Yıl İlköğretim Okulunda yapılan etkinliler öncesinde veliler için hazırlanmış kapı girişi yönünde ki çok sayıdaki sandalye boş kaldı. Sadece 13 veli bir çocukları bayramı izlemek için gelmişlerdi.
 
Öğrenciler ise doğa tarafında yerlerini aldılar. Protokol için hazırlanan alana ilk gelen Belediye başkanın eşi oldu. Başkan ın makam aracı ile gelen Başkanın eşi yerine oturdu. Daha sonra alana Garnizon Komutanı makam arabası giriş yaptı. Askeri Garnizon Komutanı Binbaşı Erkanı Arıcı ile birlikte gelen Belediye başkanı Cevat Keser oldu. Son günlerde ulusal basına da düşen bir habere göre 28 Şubat ta fişlenen başkan Keser Askeri araçtan indikten sonra alandaki 13 kişiyi ve öğrencileri selamladı. Eşinin yanına giderek onunda elini sıkıp yerine oturdu.
Daha sonra protokol e diğer bürokratlar geçip yerlerine oturdular. Kaymakam, Emniyet Müdürü, İlçe Milli eğitim müdürü protokoldeki yerlerine oturduktan sonra bazı okul müdürleri de yerlerine geçtiler. Sadece İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Şen kendine ayrılmış yerin dışında kalan arka alandaki sandalyelere oturdu.
 
Resmi törene katılmayıp daha sonradan kendi çelenklerini Belediye Karşısındaki alana koyan CHP liler alana gelip protokoldekilerle tokalaşıp oturdular.


 
BU SENEFARKLI BİR 19 MAYIS PROGRAMI YAPILDI.
Geçtiğimiz yıllar 19 Mayıs Kutlamaları için günler öncesinden okullar tarafından yapılan sokak aralarındaki provalar yapılmadı. Belediye hoparlöründen  bayramın nerede yapılacağı duyurulmadı. Vatandaşların nerede bayram kutlanacağını bilmediği için kutlamalara katılan olmadığını söyleyen vatandaşlar “Çağrılmayan yere kimler gider ki” dediler ve katılım az oldu.
 
YİNEDE ÖĞRENCİLER ETKİNLİK YAPTILAR.
Liseli öğrenciler 19 Mayıs Bayramı nedeni ile bazı arkadaşlardı tarafından hazırlanan programlara eşlik ettiler. Şiirler okundu, Bir öğrenci tarafından Atatürk ün gençliğe hitabesi okundu.
Her yıl öğrenciler tarafından okunan 10 yıl marşı yerine öğrencilere Müzik Öğretmeni tarafından “Dağ başını duman almış” marşı söyletildi.
 
Liseli kız öğrenciler folklor gösterisi, erkekler ise Harman dalı oynadılar.
Hafta dolayısıyla okullar da düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere, gençlik koşusunda başarılı olanlara ödül ve sertifikaları verildi.
 
75. Yıl İlk Öğretim Okulu bahçesinde yapılan 2012 19 mayıs etkinleri Müzisyen Hüseyin Garip grubunun çaldığı oyun havaları ile sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2012, 23:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER