banner392

Memur zam istedi, polis gaz verdi.

Hükümetin zam teklifini protesto eden memurlar meydanlara indi. Düzenlenen gösterilerde arbedeler yaşanırken birbirinden ilginç gösteriler de güne damgasını vurdu. Bu ilginç görüntülerden biri de Diyarbakır'da polis memurları ile memurların karşı karşıya gelmesiydi..

Memur zam istedi, polis gaz verdi.

Hükümetin yüzde 3.5 zam teklifini protesto eden memurlar sokağa döküldü. Ülke genelindeki yapılan grev nedeniyle banliyö trenleri çalışmadı, öğrenciler okul, hastalar hastane kapısından geri döndü

Hükümetle 21 gün süren pazarlıkta masadan uzlaşma çıkmayınca memurlar meydanlara çıktı.
Hükümetin son turda teklifi yüzde 3.5+4’e çıkarmasını yetersiz bulan memurlar, ülke çapında grev yaptı. Tren seferlerinde aksama yaşanırken, öğretmenler ve doktorlar da iş bıraktı. KESK, Kamu-Sen, Birleşik-Kamu İş ile Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen’in organize ettiği eyleme 700 bine yakın üye katıldı.
İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi önünde toplanan memurlar Beyazıt Meydanı’na yürüdü. 500 bini aşkın öğretmen işbaşı yapmadı. Hastanelerde ise acil servisler dışında hizmet verilmedi. Birleşik Taşımacılık Sendikası çalışanlarının grevi nedeniyle Haydarpaşa ve
Sirkeci Garı’ndan banliyö seferlerinin bazıları iptal edildi.
TRENLER ÇALIŞMADI
 


Saat 05.00’te yapılması gereken Haydarpaşa-Pendik sefer
i yapılmadı. Beyazıt’a yürüdüler İstanbul’da farklı noktalardan toplanan memurlar, Beyazıt Meydanı’na yürüdü. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi bahçesinde toplanan Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası üyesi doktor, hemşire ve hastane çalışanı memurlar saat 10.00’da hastane bahçesinde toplanarak greve katılım çağrısı yaptı. Memurlar burada toplandıktan sonra Beyazıt’a yürüdü. ‘Sadaka istemiyoruz’ “Sefalet zammına, güvencesiz çalışmaya, paralı eğitime karşı grevdeyiz” diyerek yürüyüşe başlayan memurlar iki saat süren yürüyüş güzergahı boyunca “Sadaka değil, insanca yaşamak istiyoruz”, “Güvenceli iş, insanca yaşam istiyoruz”, “Doğalgaza, elektriğe, zam değil, maaşlara zam”sloganları attı. Güvenlik önlemi alan polis, yürüyüş kortejinden uzak durdu. Memurlar, Beyazıt Meydanı’nda yapılan konuşmaların ardından olaysız dağıldı.
 
Sütlüce’deki AK Parti il binası önünde toplanan Memur - Sen’e bağlı Eğitim Bir - Sen, Birlik Haber - Sen, Sağlık - Sen üyesi yaklaşık 300 memur da, hükümetin zam teklifini protesto etti.
Türk Kamu-Sen üyesi yaklaşık 4 bin kişi de 12.00’de Taksim Meydanı’nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup döviz ve pankartlar taşıdı. 4 şehirde olay Diyarbakır, Ankara, Mersin ve Antalya’daki eylemlere polis müdahale etti. Mersin’de Türk Kamu-Sen üyesi yaklaşık bin kişi, polisin müdahalesiyle karşılaştı.
Biber gazı ve cop kullanan polislerle kendilerine sopalarla karşılık veren memurlar arasında arbede yaşandı, 3’ü polis, 10 kişi yaralandı. Antalya’da eylemcilerle polis arasında zaman zaman arbede oldu. Diyarbakır’da da yaklaşık 3 bin kişiye polis müdahalede bulundu. Tazyikli su ve biber gazıyla önleri kesilen memurlar, ardından Dağkapı Meydanı’nda tekrar toplanıp eylemlerine devam etti.
 
Gazetevatan.com
Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2012, 02:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER