banner392

CHP’liler 30 Ağustos kutlamalarını kısıtlamaya tepki olarak çelenk koydular.

Pamukova Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimi ve üyeleri Atatürk anıtı önüne gelerek tören düzenlediler ve getirdikleri çelengi büstün önüne koydular.

CHP’liler 30 Ağustos kutlamalarını kısıtlamaya tepki olarak çelenk koydular.
Sabah saat 10.00 da Pamukova merkezinde tören alanına gelen CHP’liler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra eski İlçe Başkanı Ali Teke ile yeni başkan Nail Türkmengil birlikte çelengi Atatürk anıtı önüne koydular.
 
Pamukova’nın Pazar olması nedeni ile vatandaşlarında dikkatle izlediği ve İstiklal Marşının okunmasına hazır duruşla karşılık verdikleri alanda güvenlik güçleri de olayı kameralara aldılar.
 
Törenden sonra konuşma yapan Nail Türkmengil 30 Ağustos un Milli Mücadelenin ve Ulusal Birliğin ilan edildiği gün olduğunu anlattı.
 
İŞTE NAİL TÜRKMENGİL’İN YAPTIĞI KONUŞMA METNİ
 
“30 Ağustos Vatan uğruna can vermiş şehitlerimizi anma günüdür. 30 Ağustos emperyalizme karşı ulusal bağımsızlık mücadelemizin taçlandığı gündür. 30 Ağustos Milli mücadelemizi ve Ulusal Birlikteliğimizi ilan ettiğimiz gündür.
Zafer Bayramını anmak ve gelecek nesillere unutturmama çabasında bulunmak, tüm Cumhuriyet Halk Partili vatandaşlarımızın hakkıdır. Bizlerde Vatanımız için mücadele eden Şehitlerimizi, Gazilerimizi Minnet ve Şükranla anmak üzere 30 Ağustos da Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk koymak istedik ve mülki amirimizden izin talep ettik.
 
5 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik de Zafer Bayramında mülki amirin, garnizon komutanının ve belediye başkanın çelek koyacağı yazılıdır.
 
İçişleri Bakanlığı İller idaresi Genel Müdürlüğü’nün 29.06.2012 tarihli ve 2012/25 sayılı Genelgesinde milli ve resmi bayram günlerinde başka kurum ve kişilerin çelenk koymalarına izin verilmeye mülki amirin yetkisi olmadığı belirtilmiştir.

 
Kısaca Tüm Resmi kurumlarının ve siyasi partilerin çelenk koymaları engellenmiştir. Milli birlik ve beraberlik içersinde olduğumuzu ilan etme çabasında olmak gerektiğini düşünen bizler bir gün önceden Ulu Önderimizin anıtına çelenk koyarak bunu göstermek istedik. Gerekli izinleri alarak bu kutlamayı gerçekleştirdik.
Katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2012, 01:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER