banner392

Karanlık Emelleri Olanlar 30 Ağustosları Unutmasınlar‏

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında,30 Ağustos Zafer Bayramı bu milletin azim ve iradesinin şartlar ne olursa olsun, varlığı ve birliği söz konusu olduğunda adeta çelikleştiğini bize hatırlatmalı dedi.

Karanlık Emelleri Olanlar 30 Ağustosları Unutmasınlar‏
Erözgün, Dünyanın en köklü, en muzaffer topluluklarından biri olan aziz milletimizin kahraman ordumuzla bütünleşerek emperyalist devletlere karşı verdiği emsalsiz mücadelenin yıldönümünü büyük bir onur, mutluluk ve heyecanla idrak ediyor ve ülkemiz üzerinde karanlık emelleri olanlara bu muhteşem zaferi bir kere daha hatırlatıyorum dedi.
 
Erözgün, Türk milletinin 1. Dünya Savaşının sona ermesiyle birlikte varlığını sürdürme mücadelesi içerisinde adım adım kazanılan büyük başarı ve zaferlerin en son ve birleştirici halkası olan 30 Ağustos Zaferi'nin bizler için pek çok önemli yönü bulunmaktadır. Bu büyük zaferin en önemli yanı hiç şüphesiz ki, bu milletin azim ve iradesinin şartlar ne olursa olsun, varlığı ve birliği söz konusu olduğunda adeta çelikleştiğini göstermesi olduğunu vurguladı.
 
Erözgün, Ağustos ayı, tarihimiz boyunca, milletimiz açısından hep önemli ve zaferlerle dolu olmuştur. 30 Ağustos 1922 günü Büyük Taarruz ile Türk milleti  Anadolu'nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Bu gün bu açık ilanımızı unutarak ülkemiz üzerinde yeniden haçlı emelleri olanlar şunu unutmamalıdır ki, şartlar ne olursa olsun, Vatanın ve Milletin varlığı ve birliği söz konusu ise gerisi teferruattır diyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü.
 
30 Ağustos zaferi ile kurulan ve Türk milletinin en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması yönündeki inanç, istek ve idealimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir taraftan üniter yapısını korurken, diğer tarafta demokratikleşme sürecini tamamlayarak, bölgesel bir güç merkezi olmayı başaracaktır.
 
Gerektiğinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün teminatı olan ordumuz, bölgesel çıkarlarımız için de her türlü görevi yapmaya hazırdır. Bu konuda hiçbir şüphemiz yoktur.
 
Böylesine anlamlı bir gün dolayısıyla; şanlı ordumuzun her kademesinde bir üst rütbeye terfi eden subay ve astsubaylarımıza yeni görevlerinde üstün başarılar diliyorum.
 
Emekliye ayrılan subay ve astsubaylarımıza ise sağlıklı, mutlu, uzun ömürler diliyorum.
 
Büyük ve kutlu zaferin yıldönümünde, bir kez daha yüce milletimizi ve onun bağrından çıkmış kahraman ordumuzu kutluyor; Başta büyük zaferin Başkumandanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Bu uğurda canını ortaya koyan gazilerimizi de minnet ve şükranla selamlıyorum.
Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2012, 10:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER