banner392

30 Ağustos’ta Pamukovalılar evlerinden çıkmadılar.

Pamukova da Zafer Bayramının 90 yılı kutlamaları sönük geçti.

İki bölüme ayrılan törende sabah saat 9.00 da Atatürk anıtı önüne Kayamaklık, belediye ve Garnizon Komutanlığı çelengi kondu. Daha sonra protokol Halk Eğitim Müdürlüğüne giderek orada tebrikatı kabul etti.
 
Çelek koyma törenine katılan CHP ilçe başkanı, DP ilçe başkanı törenler bitene kadar protokolde kaldılar, AKP ilçe başkanı ise çelenk koyma törenine katıldı. Bazı siyasi parti temsilcileri ise törene hiç katılmadılar.
 
Tören kaymakam, Belediye başkanı Garnizon komutanı, Cumhuriyet Baş Savcısı ve her zaman törenlere katılan bazı okul müdürleri ile birlikte 46. Mühimmat Bölüğünden katılan bir bölük asker ve onların araçlarının resmigeçit’i ile kutlandı.
 
Kutlamalarda Pamukovalılar ortalıkta görünmediler.
 
Sabah saat: 8.45’te tören alanında Atatürk anıtı önüne Kaymakamlık, Belediye ve Garnizon komutanlığı çelengi kondu.
 
Çelenk töreninden sonra Halk Eğitim Müdürlüğüne giden Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Cevat keser, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mutlu Artan ve bazı devlet görevlileri dışında yine halktan katılan olmadı. Halk Eğitim deki devlet görevlileri birbirlerinin bayramlarını kutladılar.
 
Daha sonra yeniden halkın bayramını kutlamak için tören alanına gelen meydanda Garnizon komutanlığına bağlı askeri bölük yerini aldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra yazılı resmi program gereği önce halkın, sonra askerlerin ve daha sonra protokolün bayramını kutlamaları gerekiyordu. Halkın bayramını kutlamak isteyen Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı Halka yöneldiklerinde tören alanında halk yoktu. Daha sonra Askerlere yönelip onların bayramını kutladılar. Tekrar alanda protokole geldiklerinde oturan 20 dolayındaki devlet görevlisinin bayramını kutladılar.  
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise 46. Mühimmat Bölüğü Komutanlığı emrinde görevli Bkm. Kd. Çvş. Fatih Yılmaz tarafından yapıldı, Konuşmadan sonra aynı bölükten Bakım çavuşları Ali İlker Bicen, Bayram Sayal ve Volkan Yılbaşı şiirler okudular.
 
Bu sene hükümet tarafından genelge ile belirtildiği üzere program sona erdi. Tören programının sunucusu Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Serdar Gürsoy programın askerlerin tören geçişi yapılmasından sonra sona ereceğini bildirdi. Askerlerin protokolü selamlaması ve mühimmata ait araçların geçişinden sonra 30 ağustos zafer bayramı kutlamaları sona erdi.
 
Bu sene fener alayı da yapılmayacak.
Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2012, 21:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER