banner392

Pamukova’da gelişen Çiçekçilik önemli girdi sağlamaya başladı.

Pamukova 7 yıldan beri üretimi yapılan ve gün geçtikçe üretim alanları genişleyen kesme çiçekçilik üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Pamukova’da gelişen Çiçekçilik önemli girdi sağlamaya başladı.
Pamukova ya İstanbul’dan gelerek ilk kesme çiçek üretimini başlatan Mustafa Şaylan pazarlama sıkıntılarının olmadığını söyledi. Şaylan’dan sonra onlarca kesme çiçekçinin de bu işe başlaması ile kesme çiçeklik bölgeye önemli girdiler sağlamaya başladı.
 
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yapıldığı alanda kesme çiçek üretimi yapan Mustafa Şaylan Pamukova ya taşındıktan sonra burada da Kesme Çiçekçiliğin öncüsü oldu. 
 
Pamukova’nın Cihadiye köyü arazilerinde kesme çiçekçiliğe başlayan kapalı ve açık alanlar olmak üzere modern seralarda üreten Mustafa Saylan kesme çiçekçilik ile ilgili bilmediğimiz birçok konuyu bizlerle paylaştı.
 
Haftanın 5 günü kesim yapıldığını ve günü birlik olarak kesilen çiçeklerin İstanbul da açık artırma ile satıldığını söyledi. Eşi, çocukları ve iş ortağı ile çalışırken atölyelerinde konuştuğumuz Mustafa Şaylan Kesme Çiçekçilik ile ilgili çok ilginç açıklamalarda bulundu.

 
İŞTE ŞAYLAN’IN KESME ÇİÇEKÇİLİK İLE İLGİLİ AÇAKLAMALARI.
Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2012, 12:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER