banner392

CHP Aday Adayları Pamukova’dan başladılar.

Cumhuriyet Halk Partisi aday adayları 7 Haziran Genel Seçim çalışmalarına Pamukova da mahalleleri gezerek başladılar.

CHP Aday Adayları Pamukova’dan başladılar.

Pamukova dan da CHP den aday adayı olan Erdoğan Isır ve Pamukova ilçe teşkilatının daveti üzerine gelen chp aday adayları dün akşam saatlerinde Pamukova ya geldiler. İlçede bazı esnafları ziyaret ettikten sonra Hayrettin köyünü ziyaret eden chp liler köyde sürprizle karşılaştılar. Canakkale Şehitleri anma günü dolayısıyla akşam ezanından sonra köy meydanında okunan mevlide katıldılar ve verilen pilav dan yediler.

 

Pilavdan sonra Köy kahvesinde toplanan vatandaşlara hitap eden Erdoğan Isır aday adaylarını tanıttı ve peşinden konuşan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise vatandaşlardan 7 Haziran seçimlerinden destek istedi.

 

Erdoğan Isır hanım köyünden başladı.

Hayrettin Köyünde kahvede açış konuşması yapan Erdoğan Isır Hanımının sözünü dinledi ve Hayrettin, Bacı, Pınarlı köylerinden 7 Haziran seçimlerine start verdiğini söyledi.

 

 Isır açış konuşmasında şunları söyledi:

“Sizler bizi destekleyerek dediniz ki; Sakarya da yürüyebilirsiniz, Sizler Sosyal Demokrasinin adalet olduğunu, Sosyal Demokrasinin emek olduğunu, Sosyal Demokrasinin inanca saygı olduğunu bizlere göstermemiz için bizleri yol açtınız. Bende Sakarya’dan Milletvekili aday adayı olarak başvurdum ve bugün de buraya milletvekili aday adayı arkadaşlarımızı da getirdik. Onları tanıştırmak istedik.

 

İlk Olarak ta hanımım dedi ki Hayrettin, Bacı köy, Pınarlıdan başlıcaksın. Benim köyüme gideceksin. Benim köyümün özelliği olması lazım. Dedi. Bizde buradan başladık.” Dedi

 

Köy kahvesinde yapılacak siyasi konuşma öncesi yanındaki CHP milletvekili aday adaylarını tek tek tanıttı.

 

Pamukova da genel seçim için hazır olduğunu gösteren ve 7 aday adayı ile çalışmalara start veren CHP’nin muhtemel adayları şunlar.

 

Engin Özkoç, (mevcut  milletvekili) Erdoğan Isır, (Pamukova doğumlu). Elif Başer, (Akyazı doğumlu), Avni Şahin, (Karasu doğumlu), Ayşe Kılıç, (Sakarya doğumlu). Ayhan Bal, (Hendek doğumlu), Enis Ceylan (Sapanca doğumlu).

 

Engin Özkoç:

 

İl Başkanı Ayça Taşkent te aramızda diyerek konuşmasına başladı.

“Geçen dönem sizlerden izin istemiştim. Bana izin verdiniz ve milletvekili yaptınız. Aradan 4 yıl geçti. Ama kocaman bir 12 yılda akp ile geçti. 12 yıllık bir iktidar döneminde Sakarya da çok şeş değişti.

 

Değerli büyüklerim 7 Haziran da bir oy kullanmak için bir kağıt parçasını kapalı olan bir kutu sandığın başına gideceksiniz, orada vicdanınızla baş başa kalacaksınız. Orada karar vereceğiniz olay şudur:

 

Dün akşam mecliste saat 0,03’e kadar görüştüğümüz sadece 2 konuyu söylüyorum. 1 tanesi kaçak elektriklerin artık tarafınızdan ödenmesi anayasa mahkemesi tarafından reddedilmişti.

 

Neydi bu kaçak elektrik?

 

Güney Doğu da, Doğu da, ve bazı yerlerde kaçak elektrik kullanım bedeli siz dürüst vatandaşların elektrik faturasına yansıtılıyordu. Elektriği kullanıyor. Fabrika da kullanıyor, evinde kullanıyor, tarlada kullanıyor, parasını ödemiyor. Bu parası ödenmeyen milyarlarca liralık kaça elektrik Türkiye de sizin gibi parasını ödeyen vatandaşlara paylaştırılıyor. Siz gidiyorsunuz onlarında ödemediği kaçak elektrik parasını devlete ödüyorsunuz. Anaya Mahkemesi dedi ki; “Bu bir hak ihlalidir” dedi “Dürüst vatandaşın bunda suçu yoktur.” Dedi.

 

Bunu iptal etti. Fakat dün akşam mecliste verdiğimiz tüm mücadelelere rağmen bir türlü iptal ettiremedik. Tam tersine bu kayıp kaçak denen vatandaşımızdan alınan paranın adını değiştirdiler ve adına Teknik Bedel Gideri olarak tahsil edilmesi yasasını onayladılar. Yine bu bedel faturalarınıza gelecek. Şimdi mecliste iktidarın oyları ile kabul edilen bu haksız ücretlendirmeyi muhalefetin oyları yetmediği için değiştiremiyoruz.

 

Vatandaş harcamadığı elektriğin parasını ödüyor.

 

‘SİZ ŞİMDİ KAÇAK BEDELİ TEKNİK BEDEL ADI ALTINDA ÖDEMEYE DEVAM EDECEKSİNİZ.’ Diyen Engin Özkoç;

‘İşte seçim onun için çök önemli vereceğiniz oylar çok önemli.’

 

2. KONU İSE YABANCI İŞÇİLERİN TÜRKİYE DE İSTİHDAM EDİLMESİ

 

“Türkiye de işsizlik almış başını götürüyor. Anneler, babalar çocuklarını okutuyorlar, üniversiteye gönderiyorlar. Benim garip anam bileziklerini çıkartıyor, çocuğum üniversitede okusun diye çalışıyor, ama yetmiyor. Ama o çocuk işsiz Suriye den 2 milyon tane mülteci geliyor, onun istihdamı için gece saat 02.30 da kanun çıkıyor. Neden yabancı işçinin istihdamı için. Direndik. Önerge verdik, kavga ettik, 300 tane el kalktı. Türkiye de yabancı işçiler çalışsınlar, otursunlar, mal sahibi olsunlar diye. Yaas çıkardılar.

 

Sakarya da 1 yıl içersinde

 

YÜZDE 500 ARAZİ SATIŞI ARTTI.

“Sakarya da satılan arazilerin büyük çoğunluğu Araplara satılmış. Arazilerimiz, meralarımız, Meralarımızın neredeyse 1/3 satıldı. Köy meralarının üçte biri satıldı. Böyle bir şey için 7 Haziranda sandık başına gideceksiniz. Kimi mi seçeceksiniz? Sizin çocuklarınızı hangi savaşta ölüme gönderecek milletvekillerini mi seçeceksiniz?  Sizin çocuklarınızın nasıl okuyup da işsiz kalacaklarına karar verecekleri mi seçeceksiniz? Ödemediğiniz, hak etmediğiniz, elektrik paralarının bedellerini sizlere ödettirecek olan milletvekillerini mi seçeceksiniz? Hastanelerde sizi kuyruklarda dolaşırken elleriniz de Rontgen filmleriyle çaresizlik içersinde dolaşırken sizden tam 14 kalem “Para almıyoruz.” deyip maaşınızdan tam 14 kalem sağlık parası kesen kararını alan milletvekillerini mi seçecek siniz? Türkiye Cumhuriyeti’nin Güney Doğuda bölünüp bölünmeyeceğinin kararını alan milletvekillerini mi seçeceksiniz?

 

Ermenistan sınır kapısında bölünüp bölünmeyeceğinin kararı alan milletvekillerini mi seçecek siniz?

 

İstanbul da Ortodoks, Rum Patrikliğinin özerk bölgesinin olup olmadığının karırı veren milletvekillerini mi seçecek siniz?

 

KARAR YÜCE TÜRK MİLLETİNİN DİR.

Ne Cumhuriyet Halk Partisi, Ne AKP, Ne MHP bizim için “VATAN MİLLET SAKARYA VARDIR.”

 

Allah yukardadır. Biz insanlarımızın başı dik. Onurlu. Namuslu. Türk Vatandaşları olarak yaşamalarını istiyoruz. Biz vatandaşlarımızın başlarını ölüm için son nefeslerini vermek için koyduklarında arkalarında çocukları için endişe etmemelerini istiyoruz. Onunu için her emekli vatandaşımızın. Her dini bayramda birer maaş emekli maaşı alması için namus sözü verdik. Onunu için biz, her kredi borcu olan vatandaşımızın faiz borçlarının silinmesini namus sözü olarak verdik.  Onunu için biz, Kredin kartlarının faiz borçlarının da silinmesini namus borcu olarak verdik. Onunu için biz sağlıkta gerçekten bedelsin bir sağlık koşulunun getirileceği sözünü verdik. Sigorta da pirim ödemeyen vatandaşlarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu, onlarında sağlık hizmetinden tam yararlanacağının sözünü verdik.

 

BİZLER KİMSE YATAĞA AÇ GİRMESİN DİYE MÜCEDELE EDECEĞİZ.

 

Değerli vatandaşlarımız bizler şu gördüğünüz milletvekili arkadaşlarım ve biz, sizlerin evladıyız. Sizlerin içinizden çıktık. Sizlerin çocuklarıyız. Pamukova da, Geyve de, Taraklı da, Sakarya da hiç kimse yatağa aç girmesin diye uğraşacağız. 12 yıl içersinde bir tek soru önergesi verilmeyen T.B.M.M tam bu güne kadar 70 tane soru önergesi verdik. Sakarya için. Bundan sonra da direneceğiz. En Son Sedaş ı 12 saatlik elektriği kesilen her bölge için vatandaşa 50 lira tazminat ödemesini köşeye sıkıştırdık. Çok yakında her vatandaş gidecek müracaat edecek 12 saat elektriği kesildiyse 50 lirasını sedaş tan alacak.

 

VATANDAŞIN HAKKINI NE DEVLETTE, NE SEDAŞ TA. NE ÖZEL SEKTÖRDE ASLA BIRAKMAYACAĞIZ.

 

CHP Milletvekili aday adayları Pamukova’nın Hayrettin, Pınarlı, Bacı köylerinden sonra Mekece dön sonra da yine Pamukova’nın en büyük mahallelerinden olan Gökgöz de kahvehane de vatandaşlara hitap ettiler. Konuşmaları Engin Özkoç yaptı.

 

Özkoç AKP’nin parlamento da çoğunlukta olması nedeniyle yasaları çıkarırken muhalefeti takmadan yasa çıkarabildiğini ve bunlardan birinin de yine Büyük Şehir yasası olduğunu söyledi. İktidar oldukları takdirde Büyükşehir yasasını kaldıracakları sözünü verdi.

ENGİN ÖZKOÇ UN KONUŞMALARINI İZİLEMEK İÇİN ALTTAKİ VİEDOYU TIKLA 
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 15:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER