banner392

BRTK 5. Genel Kurulu sonunda Zürfeddin Hacıoğlu Yeniden başkan seçildi.

Türkiye de Balkan ve Rumeli Türklerinin en kalabalık olduğu il olan 2 milyon nüfuslu Bursa ili Barış Manco Kültür Merkezinde yapılan 5. Olağan Genel Kurulun da yeniden eski başkan Zürfeddin Hacıoğlu başkan seçildi. Kongre öncesi 3 adaylı geçeceği söylenen seçimden önce BRTK kurucu başkanı Turan Gençoğlu'nun konuşmasından sonra aday sayısı bire düştü.

Zürfeddin Hacıoğlu Yeniden BRTK Başkanı Seçildi. Onursal Başkan Turan Gençoğlu BRTK de duygusal konuştu.

 Pazar günü Bursa Yıldırım Belediyesi Barış Manço Kültür Salonunda gerçekleşen Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu 5. Olğan Genel Kurulu seçimi için 9 Federasyondan 200 delege oy kullanmak için Bursa ya geldi.

Barış Manco Kültür Merkezinde saat: 13.00 da başlayan Olağan Genel Kuruluna Sakarya dan 5 dernek ile birlikte içinde Pamukova Eskiyayla Derneğinin de üyesi olduğu Sakarya Dış Türkler, Akraba Toplulukları Federasyonu katılırken, Bursa’dan BGF (Balkan Türkleri Federasyonu), Akdeniz Balkan Türkleri Federesyonu, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu, Eskişehir Muhacır Dernekleri Federasyonu, İstanbul Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu, Ege Balkan Türkleri Federasyonu yöneticileri katıldılar.

Seçim öncesi delgelerin önergesi ile divan başkanlığına Bursa Balgöç Başkanlarından Prof Dr. Emin Balkan seçildi.

Emin Balkan gündem maddelerini okuduktan sonra hazıronu kongere öncesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylemek üzeri davet etti



Gündem maddeleri tek tek onay aldıktan sonra dilek ve temenniler üzerine konuşma isyetenlere söz verildi.







Bursa da önemli çoğunluğa sahip olan Balkan ve Rumeli Türkleri Köngresine siyasilerde katıldılar.

Osmangazi Belediye başkan ve Yıldırım Belediye başkan yardımcısı da kongreyi yakından takip eden siyasiler oldular.

Balkan ve Rumeli Türklerinin en yakını olan Çalışma Bakanı Müezinoğlu kongreye mesaj gönderirken AKP ve CHP Bursa Milletvekilleri de Kongereye katılanlar arasındaydılar.

ZÜRFEDDİN HACIOĞLU İLK KONUŞMAYI YAPAN İSİM OLDU.

Zürfeddin Hacoğlu konuşmasında 15 Temmuz Darbesininin ülkeye ve hükümete yapılan bir darbe olduğunu darbenin yıl dönümünde onu yeniden hatırlattı ve Srebrenitsa'da Sırpların 8 Temmuz 1995 yılında yaptıkları vahşeti kınadı.

Hacıoğlu; Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonunun adının Düzeltilmesi konusu üzerinde de durdu. (konuşmasını ekteki görüntülü konuşmasından izleyebilirsiniz)

TURAN GENÇOĞLU ONURSAL BAŞKAN OLARAK YARDIM ETMEYE DEVAM EDECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

Balkan Derneklerinin kurucu ve efnase isimlerinden olan Mermum Mümin Gençoğlunun oğlu olan ve oda babasının yolundan giden Bursanın saygın iş adalarından olan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonunun kurucu başkanı Turan Gençoğlu Sağlık sebepleri nedeni ile dernek te aktif görev almak istemediğini ancak maddi ve manevi olak elinden gelen desteği vermeye devam edeceğini söyledi.

Turan Gençoğlu birde birlik beraberlik olması için bu seçimde 3 aday yerine tek adayla seçime gidilmesini talep etti.

Ayrıca Konfederasyonun adının Balkan Rumeli Göçmenleri yerine Türkleri Konfederasyonu olmasını istedi.



Konuşmalardan sonra seçime gidildi. Seçimde 3 aday yerine tek aday divan kuruluna başvuru yaptı.


Delegelerin 3 aday çıkacağı beklentisi Onursal Başkanın konuşmasından sonra ve tek adaylı seçim konusunda ricada bulunmasının etkili olduğu sadece daha önceki başkan olan Zürfeddin Hacıoğlunun yeniden adaylık başvurusu yapması sonunda tek adaylı gidilen seçimde yeniden Zürfeddin Hacıoğlu Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonunu Başkanı olarak seçildi.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu nun 5. Genel Kurulunda ilk defa İstanbul Federasyonu da Konfederasyonu katılmış oldu. 9 Federesyano ve yüzlerce dernekten oluşan Balkan ve Rumeli Türkleri dahada güçlü bir topluluk için bir adam daha ile çıktılar.

Yeni yönetimin görev bölümü sonunda kimlerden oluştuğunun açıklanması bekleniyor.

Haber: Pamukovahaber.com 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 01:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER