banner392

Pamukova üreticisinden bir rekor daha. 1.3 tonluk dana.

Pamukova Çardakköy Mahallesinde Gürhan Köse tarafından yetiştirilen Simentel cinsi 22 aylık dana 1300 kg geldi. Pazara çıkarılan dana Asalet Kasabı tarafından satın alındı.

Pamukova üreticisinden bir rekor daha. 1.3 tonluk dana.

Pamukova da 2006 yılında Uzanlar tarafından yurd dışından yaru olarak getirilen getirlen ve Pamukovalı üreticiler tarafından TSF den satın alınarak büyütülen 1.5 tonluk danadan sonra yeniden 1.3 tonluk aynı cıns bir dananın yetiştirilmesi de Pamukova üreticisinin başarısı olarak değerlendiriliyor.

Çardakköy mahallasinde yetiştirilen Akbaş adlı bu dananın yetiştirilmesinde Pamukova bölgesinin ikliminin ve doğal ortamının hayvancılığa uygun olduğuna dikkat çekiliyor.

“SÜT OĞLAN” DAN SONRA “AKBAŞ”

Uzunlar çiftliğinden TMSF ye düxen “Süt Oğlan” adlı danadan sonra yine aynı cins “ Akbaş” adlı dananın bu şekilde geliştirilip yetişmesi Pamukova da bu işin yapılabileceğini ve örnek ahırlar yapılarak geliştirilmesi gerektiği söyleniyor. Bu kurban öncesi de pazara çıkarılan Akbaşı gören “Asalet Kasabı sahibi Zeki Küçükmanısa tarafından satın alındı.

KURBAN BAYRAMI SÜRESİNCE AKBAŞ KASAPTA SATILACAK

Akbaş adlı danayı satın aldıktan sonra Dükkanı önün traktör eşliğinde getiren Zeki Küçükmanisa ve çalışanları dükkan önünde bir süre danayı beklettiler. Meraklı vatandaşlar ise dana ile birlikte fotoğralar çektirdiler.





Bayram boyunca Pamukova Atatürk Bulvarı üzerinde Asalet Kasabında satışı yapılacak Akbaş ın etininden almak isteyenler alabilecekler. 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 20:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER