banner392

Birgül Ayman Güler’in Sakarya’daki konuşması çok tartışılacak.

Sakarya da konuşan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Yeni CHP yi kabul etmiyor. Güler; “Ben gerçek chp liyim.”diyor. Pamukovahaber.com tarafından İlk defa yayınlanacak Güler in bu açıklamaları çok konuşulacak…

Birgül Ayman Güler’in Sakarya’daki konuşması çok tartışılacak.

Güler Yeni CHP li olmadığını yüksek sesle söylüyor. Ancak CHP den istifa etmeyeceğini de söylüyor. Ben Yeni CHP li değilim. Ben gerçek CHP liyim diyebiliyor.

Hatta Genel Başkanları Kılıçtaroğlu’nun “Ben Dersimli Kemal’im” demesini de kabullenmiyor.

Güler kendisinin Cumhuriyetçi olduğunu söylerken “Sosyal Demokratlar Cumhuriyeti savunmuyorlar. Dünyanın birçok yerinde İngiltere, İsveç gibi ülkelerde krallık sembolik olarak yaşatılırken sossal Demokrat Partiler oralarda Krallığa karşı çıkmadılar. Bizde de Sosyal Demokrat Parti Cumhuriyeti içtenlikle savunmuyor. Atatürk ilkelerinde Cumhuriyetçilik Kemalizm’in bir ilkesi olduğu için gerçekten Cumhuriyeti Kemalistler savunuyor” diyor.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BİRGÜL AYMAN GÜLER İN AÇIKLAMALARI ÇOK TARITIŞILACAK GİBİ.

Pazar günü Sakarya ya TGB lilerin düzenlediği bir programa konuk olarak gelen Birgül Ayman Güler CHP içinde ayrı hareket eden bir milletvekili midir? Yoksa Atatürk ün kurduğu CHP’nin farklı bir yöne gidişine karşı mücadele eden bir akademisyen bir vekil midir? Güler in açıklamaları ve dinlediklerimizin aktarılmasından sonra daha net olarak anlaşılacaktır diye düşünüyoruz.

Prof. Dr. Birgül Ayman Güler Dünyayı Küreselcilerin karıştırdığına inanıyor.

Pazar günü Sakraya ya gelen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler. Konuşmasının önemli bir bölümünü ekonomiye ayırdı.

Küreselciğin 1970 yılından Dünya Ticaret Örgütünün kurulması ile başladığını söyleyen Güler;

“ Dünya Ticaret Örgütü kurulduktan sonra küreselciler dünyayı zenginleştireceklerini tek dünya devleti kuracaklarını ilan ettiler. Dünya zenginliğinin eşit paylaşılacağını vaat ettiler. Ulusalcılar Nazım Hikmet’in anlattığı eşit ve adaletli bir dünya düzeni kuruluyor diye heyecanla bir süre izlediler. Ancak kısa sürede küreselcilerin vaatlerinin aksine eşit paylaşım yerine tamamen eşit olmayan düzen kurulmaya başlandı, Irak gibi, Libya gibi ülkeler küreselciler tarafından acımasız bir şekilde işkal edildi. Ülkeler yıkıldı, altyapıları yerle bir edildi. Küreselcilerin güzel vaatleri yerini acı ve gözyaşı aldı. Saddam gibi Kaddafi gibi liderler ise kötü görüntülerle öldürüldü. İnsanlığın utancından akıllardan çıkamayacağı görüntüleri hafızalara kazındı.

‘Ülkemizde de bu günlerde bir özür dileme modası esiyor’  diyen Güler Bu tür davranışların üz gelişmiş ülkeler üzerinde küreselcilerin uygulayama koydukları projeler olduğunu savundu.

“Az gelişmiş ülkelere yönelik bu tür davranışlar Küreselciler tarafından imal edilerek o ülkelerin yöneticilerine uygulattıkları eski ile yeni arasında karıştırıcı kavga ettirici yöntemlerle özürler dileterek ulusalcıları da kendi kurdukları düzene karşı çıkmamalı için sindirmeye çalışıyorlar.

-Ulusalcılığın teorisinin tükenmiştir. diyerek açıklamalar yapıyorlar ve küreselciliğin önünün açılmasını istiyorlar.

-Geçmişe yönelik arınma yapmamız gerekir. diyorlar.

Resmi tarihin kötü olduğunu savunuyorlar. Etnik ve inanç değerleri üzerinden politika üretip ayrıştırıcı söylemlerle etnik ve inanç gruplarını geçmişle kavga ettirir hale getiriyorlar.

Belleği oluşmuş inanç ve etnik topluluklardan Cumhuriyet yönetiminden de özür dilemesini tartıştırıyorlar.

Özür dileterek ve diz çöktürmek için çalışanlar gelecekte hızlarını alamayıp yeni sistem kurmak için çalışacaklar.

Şimdi görüldüğü gibi Dersim de özür dileme yi etnik gruplardan yapması için CHP ye baskı yapıyorlar.

“BEN CHP ADINA KUNUŞUYORUM. BENİM PARTİMİN GELENEĞİNDE ÖZÜR DİLEME GELENEĞİ YOKTUR” dedi.

-Özür dileme meselesi diyenler, küreselcilerin politikasına dayanıyorlar. Bunların hedefi milliyetleri olmayan cemaatler devleti kurmaktır.

‘Dünya Yeni Düzenine doğru gidiyor’ diyen Birgül Ayman Güler; Çıkış Yolunu şöyle anlattı.

‘CUMHUREYİTÇİLİKTEN ASLA VAZGEÇEMEYİZ’

Doğruları söylemekten çekinmeyen Güler: Kendisinin de Cumhuriyet ilkelerinden vazgeçmeyeceğini söyledi ve “Cumhuriyetçilik ilkesi Atatürk ün ilkeleri arasındadır. İngiltere ve İsveç gibi ülkelerde ise Sosyal Demokratların uzun süre iktidar oldukları halde orada sembolik olan krallıklara karşı gelmemişlerdir. Onun için Sosyal Demokrat Partilerin evrensel ilkeleri arasında Cumhuriyetçilik ilkesi yoktur”dedi.

‘BEN YENİ CHP Lİ DEĞİLİM, BEN GERÇEK CHP’LİYİM’

Birgül Ayman Güler söyleri arasında kendisinin yeni CHP li olmadığın, söyledi. Yeni CHP söylemleri CHP nin 6 ok ilkesinden vaz geçen bir konuma doğru götürüldüğü imajına karşı olduklarını söyleyen Güler; “Ben yeni CHP li değil. Gerçek CHP liyim” dedi. CHP nin bu gidişi karşısında partiden istifa etmeyi düşünmediğini de sözlerine ekleyen Güler; “bir çok tanıdık CHP den istifa edip etmeyeceğimi soruyor, ayrıca birçok partili ve dışarıdan olanlarda benim istifa edip etmeyeceğimi soruyor. “ben CHPs den istifa etmeden doğru bildiklerimi partim içinde söylemeye devam edeceğim” dedi. Ve doğru bildiklerinin neler olduğunu da sözleri arasında sıraladı.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıcdaroğlu’nun “Ben Dersim li Kemalim” söylemine katılmadığını söyledi. Kemal Kılıctaroğlu’nun seçim den önce Dersim demediğini, o zaman Tunceli dediğini. Seçimden sonra ise Dersim demesinin doğru olmadığını söyledi.

Tek dilliliğini savunan Birgül Ayman Güler. Kendisinin de iki dilli bir aileden dünyaya geldiğini ancak çok dilli bir devlet yapısının bugün Balkanlarda oluşturulan Makedonya Anayasasındaki gibi durum ortaya çıkarabileceğinden bunun parçalanmayı getireceğini savundu.

‘BAŞKANLIK SİSTEMİ ADIM ADIM UYGULAMAYA KONUYOR’

2015 yılında seçimden sonra adım adım başkanlık sistemine geçiş yapılacağını da iddia eden Güler; Büyükşehir yasası ile şimdiden 30 ilin belediye ye dönüştürüldüğünü söyledi.

“Şimdi o illerde başkanlık sistemi uygulaması yapılıyor.”dedi.

‘BAĞIMSİZ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞMAK LAZIM’

Yoksulluğun kader değil, siyaset hatası olduğunu söyleyen Birgül Ayman Güler; “Gelir dağılımı adaleti istemeliyiz. AKP ye oy veren seçmen arasında durumun farkında olan seçmenler dünkünden daha fazla temel meselelerde onlarla birlikte olmak lazım, her zamankinden daha fazla görev bilinci ile görev kutsallığı ile çalışmamız lazım. İşimiz zor. Hepimize kola gelsin diyorum.”dedi.

TGB liler tarafından düzenlenen “Büyük Çözüme Doğru Türkiye” adlı konferans için gelen ve bugünkü ülkenin siyasi ve ekonomik yapısından Dünya ekonomik sistemine kadar çeşitli konularda konuşan İzmir CHP Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler konuşması sonunda dinleyiciler tarafından da çeşitli sorular soruldu. Önemli sorular içinde ise CHP den istifa edip etmeyeceği, Yeni CHP nin nereye gittiği gibi sorular başı çekti. Ancak Güler CHP den istifa etmeyeceğini, yeni chp yerine gerçek chp li olduğunu söyledi.

EN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR İSE BUGÜN GEREK DÜNYA, GEREK TÜRKİYE DE OLANLAR İLE İLGİLİ YAPTIĞI KONUŞMA AKILLARDA KALACAK GİBİ.

Küreselciler ile yeni dünya düzencileri arasında geçen düzen savaşları oldu.

Küreselcilerin günümüzde sıradan vatandaşların anlam veremediği olayların nasıl olgunlaştırılıp, etnik ve inanç temelleri üzerinden tartıştırıldığını çok güzel örneklerle anlattı.

İnsanların üzerinde nasıl yeni bir bellek oluşturulduğu, geçmişle gelecek arasında etnik ve inanç temelleri üzerinde kavga ettirildiği. Geçmişten özür dilendirerek karşı gelenlere diş çöktürülmek için çalışıldığı anlatıldı.

 

www.pamukovahaber.com 
Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 22:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER