banner392

Ömrü biten pilleri toplama merkezine getirin.

Pilde bulunan 1gr civanın 20 ton yiyeceği, 10 milyon litre suyu ve 2 ton balığı, sadece 1 adet kullanılmış kalem pilin 4 m3 toprağı tek başına zehirlediğini biliyor muydunuz?

Ömrü biten pilleri toplama merkezine getirin.

Birçok cihazda kullandığımız pillerin kadmiyum, kurşun, civa gibi ağır metaller denilen maddeleri içeriyor. Bu kimyasal maddeler atık pillerin çevreye atılması veya evsel atıklarla karışması durumunda suda çözülerek insan ve çevre sağlığını olumsuz etkiliyor.

Örneğin civa; böbrek ve karaciğerde tahribat, kas güçsüzlüğü, denge bozukluğu, sağırlık, kanser ve sakat doğumlara neden olabiliyor. Bu nedenle toplum sağlığı ve su kaynaklarının korunması için “atık pillerin” ayrı toplanması gerekmektedir.

Atık pillerdeki civa, kurşun ve kadmiyum kansere yol açıyor. Evlerde kullandığımız ve hayatımızı kolaylaştıran piller pilin ömrü bittiğinde hayatımızı kabusa çevirebiliyor. Bu yüzden pillerin ömrü bittiği zaman onları toprağa veya ateşe atmayalım. Onları toplama merkezlerine yollamaya çalışalım.

 

Günümüzde atık pilleri toplamak için hastanelere ve önemli toplumun çok kullandığı yerlere atık pil bidonları konulmakta ve bize de doğaya ve çevreye daha doğrusu kendimize yardımcı olmamız gerekmektedir. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Lütfen duyarlı olalım ve kullanılmış pilleri evsel çöplere atmayalım.

 

Pamukova da ise atık pil bidonu bulunduran Eczacı Murat’ın eczanesine götürerek daha temiz bir çevre ve doğa için sizde yardımcı olabilirsiniz.
 
 
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 23:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER