banner392

Yemesini Bilmeyenin malı yerler.

Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra birçok köyün köy tüzel kişiliği arazileri, Milli Emlak’a ait araziler, Köy Meraları ve araziler üzerinde gelir getiren mallar belediyelerin tasarrufu altına geçti.

Yemesini Bilmeyenin malı yerler.
 Pamukova da da Köy isimlerinin kaldırılıp mahalle adı verilmesi belediyelerin yeni mahallerinde öncelikle beleşten gelen arazileri satmaya göz dikmelerine neden oldu. Pamukova belediye si de bu yasa ile (eski adı köy olan) şimdiki birçok mahallede bulunan arazileri satmaya başladı.

Pamukova belediyesi tarafından satılan Fevziye köyündeki 160 dönümlük arazinin satılması dedikoduları hala konuşulmaya devam ediyor.

Diğer mahallelerdeki satışa çıkarılan köy arazilerini para vererek alabilmek için köylüler hazırlıklarını yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde Turgutlu da satışa çıkarılacak arazilerin satış ihalesi için çak sayıda mahalle sakinin günü beklediği söyleniyor.

Ancak bu arada en ilginç olanda Eskiyayla köyünde yıllar önce Türksel tarafından köy tüzel kişiliği arazisi üzerine kurulan baz istasyonu da Pamukova belediye sine geçmiş durumda. Ancak baz istasyonunu yıllar önce köye gelir getirir diye onay veren köylüler, şimdi ise istasyonun gelirini kaybetmiş durumdalar. Bundan sonra bas istasyonu kirası Pamukova belediyesine ödenecek. Mart ayında yenilenmesi gereken sözleşmeyi Türksel Pamukova belediyesi ile yapacak.

Baz istasyonlarının çevreye yaydığı radyasyon yüzünden birçok ağacın kuruduğu ve köyde doğan bir buzağının bile başka bir canlıya benzemesini istasyonun çevreye verdiği zarardan diye yorumlayan köylülerin kira alacaklarını artık Pamukova belediyesi alacak. Pamukova belediyesi de yıllık 7 bin tl ye yakın bu gelirle herhalde Eskiyayla ya bir kıyak yapar hiç değilse bozuk olan köy yollarının onarımı için çalışır diye düşünüyoruz.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 22:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER