banner392

Türk Kızılay’ının 145. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Pamukova da Türk Kızılay'ının kuruluşunun 145. yıl dönümü nedeniyle Atatürk büstü önüne çelenk kondu ve saygı duruşundu bulunuldu.

Türk Kızılay’ının 145. kuruluş yıl dönümü kutlandı.
 Pamukova Kızılay Şube ikinci başkanı Yakup Sarıkaya, Yönetim kurulu üyesi ve DP İlçe Başkanı Ahmet Bilaloğlu ile birlikte iki üye de çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulundular.
 
Kızılay ın yaptığı çalışmalar ve doğal afetlerde yardıma muhtaç insanlara yaptığı yardımları anlatan Pamukova Kızılay Şubesi ikinci başkanı Yakup Sarıkaya şunları anlattı.
 
“Türk Kızılay'ının kuruluşunun 145. yıl dönümünü kutluyoruz. Tüm Türkiye de olduğu gibi bizde ilçemizde kutluyoruz. Türk Kızılay'ı sadece Türkiye de değil tüm dünyada yardıma muhtaç olan insanlara yardım yapıyor. Pamukova da 2009 yılında şubemizi açarak hizmete başladık. Açıldığımız günden beri Pamukova da evleri yanan birden çok vatandaşa yardım yaptık. Vatandaşlara çeşitli yiyecek ve giyecek yardımları yaptık. Zekat yardımları topladık ve vatandaşlara onları dağıttık. Yıllık olarak 50-60 milyarlık zekat yardımı geldi onları yardıma muhtaç olan vatandaşlara dağıttık.”dedi.
 
Yardıma muhtaç olanlar ile zekat bağışında bulunacakların şubeye gelmeleri halinde yardımcı olabileceklerini de söyleyen Sarıkaya 145. yıl dönümünün hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 12:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER