banner392

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri Pamukovalıları sağlık kontrolünden geçirdiler.

Sağlık Bakanlığının “Halkın Sağlıklı Yaşamı” projesi kapsamında Tüm İl ve İlçelerin taranması projesine Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri Pamukova dan başladılar.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri Pamukovalıları sağlık kontrolünden geçirdiler.

Bugün Pamukova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kurulan standta vatandaşların kilo ölçümleri, şeker ölçümleri, tansiyon ölçümleri, beden Litre endeksi yorumu ve sigara içinler için solunum fonksiyon testi yapıldı.

 

Pamukova Toplum Sağlığı ekiplerininde katıldığı 15 personelle yapılan sağlık taramasında İlçe Kaymakamı Tuncay Dursun da şeker, kilo ölçümü, tansiyon ölçümü ve solunum testinden geçti. Anında verilen test sonuçlarına göre Kaymakam ın gayet sağlıklı olduğu görüldü.

 

Sağlık taramalarının diğer ilçelerde ve ilde de devam edeceğini söyleyen Sakarya İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mümtaz Seyda Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan “Halkın Sağlıklı Yaşam ı için; Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam” programı kapsamında yapılan bu çalışma ile “İlimizdeki vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmeleri ve farkındalığın artması için özel cihazlarımızla kilo ölçümü, şeker ve tansiyon ölçümü, beden litre endeksi yorumu, sigara içinler için solunum fonksiyon testi uygulamaları yaparak halkın sağlıklı yaşamı için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 

Pamukova da ilk başlatılan bu çalışmaya birçok vatandaş ilgi gösterdi. Pamukova Toplum Sağlığı ekiplerininde katıldığı bu çalışmadan sonra ileriki zamanlarda da yeniden Pamukova ya gelerek çalışmaların devam edecekleri öğrenildi. 

 
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 23:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER