banner392

Pamukovalılar sabırla altyapı çalışmalarının bitmesini bekliyorlar.

Pamukova da 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra başlayan kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. 50 km lik altyapı çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığını söyleyen taşeron firma yetkilileri birkaç gün içinde şehir merkezinde kazı çalışmalarına geçeceklerini söylüyorlar. Vatandaşlar ise sık sık kesilen içme sularından ve kapanan ara sokak yollarından şikayetciler.

Pamukovalılar sabırla altyapı çalışmalarının bitmesini bekliyorlar.
 Özellikle Çarşamba günleri pazara gitmek için evinden çıkan ve her an gidip geldiği yoldan pazara giderken yolun kapalı olduğunu gören ve el arabaları ile geçmede zorluk çekenlerle yardımcı olan firma çalışanları vatandaşların sabırlı olmasını istiyorlar.
 
Pamukova da yeniden yapılan kanalizasyon değişim çalışmalarında kenar mahallerde kullanılan boruların çaplarının küçük olduğu ve yakın gelecekte tıkanmalar olabileceği tartışmalarına açıklık getiren yetkililer.
 
Çarşı merkezinde 200 lük borular yerine 400 lük boruların döşeneceğini söylediler. Ayrıca her 30 metre de açılan geniş su ve atık biriktirme depolarının tıkanma ve kapanmalara engel olacağını ve vatandaşların endişe etmesine gerek olmadığı açıklaması yaptılar.
 
Yakın zamanda biteceği söylenen kanalizasyon çalışmaları 6 aydan beri devam ediyor. Açılan her yeni çukur sonunda kopan su boruları ilçede sık sık su sıkıntısı çekilmesine neden oluyor.
 
Yer altından çıkan çok eski su borularının ise aspesli boru oluşu, Pamukovalıların yıllardır sağlıksız su içtiğinin de kanıtı olarak yer altından çıkıyor.
 
Aspesli borularin içleri kirli ve sağlıksız görüntüler ile dikkatlerden kaçmıyor.
 
Kanalizasyon çalışmalarından sonra ilk yapılması geren işin su borularını yenileneceği söyleniyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 00:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
rasit demir
rasit demir - 10 yıl Önce

yillardir söyleye söyleye simdi yapimina basladilar
fakat yinede yetersiz boru dösüyorlar,böyle ilcelere
almanlar taksi gececek büyüklükte boru dösüyorlar.
biz hala fakirligimizi heryerde gösteriyoruz!

SIRADAKİ HABER