banner392

Yeni Vali Pamukova ya geldi.

Sakarya’ya atandıktan sonra ilk defa Pamukova gelen vali Hüseyin Avni Coş dün Pamukova ya geldi. Kaymakam’dan brifing aldı, belediye başkanını da makamında ziyaret etti. Pamukova İmam Hatip Okulunu da yerinde gördükten sonra ilçeden ayrıldı.

Yeni Vali Pamukova ya geldi.
 Dört ay önce Sakarya valiliğine atanan Hüseyin Avni Coş Sakarya’nın ilçelerini tanıma çalışmalarına devam ediyor. Dün de Taraklı ilçesinden sonra Pamukova’ya gelen Coş un program saatleri 2 defa değiştirildi. En son saat 16.30 da ilçeye geleceği duyurulan vali yarım saat önce gelince valiyi görmek isteyenler göremediler.

Pamukova’nın hafta da bir kurulan semt pazarı olması nedeniyle sokak ve caddeler normal güne göre daha kalabalıktı, Ancak her sokak başlarında polisler vardı.

Valinin Pamukova gelişi geniş güvenlik tedbirleri altında gerçekleşti.

Vali Hüseyin Avni Coş ilk ziyaretine kaymakamlıktan başladı. Pamukova Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Kaymakamlık binasında gelen vali yi kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Cevat Keser, Garnizon Komutanı Mutlu Artan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Mustafa Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Demir, Pamukova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yar. Doc. Dr. Taki Demir ve okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve yöneticileri ve muhtarlar karşıladılar.

Vali Hüseyin Avni Coş’u Kaymakam Tuncay Dursun makamında ağırlayarak bir süre Pamukova hakkında bilgiler verdi.

Valinin Kaymakamlık çıkışında arabasına bindiği sırada bir kız ve 1 erkek öğrenci koşarak aracına yaklaştılar ve ellerindeki bir yazılı kağıdı valiye uzattılar. Vali bey o mektubu okuduktan sonra öğrencilere olumlu yanıt verdi ve konuyla ilgileneceklerini söyledi.

Merak edilen iki öğrencinin kardeş oldukları babalarının belediye de çalışan bir işçi olduğu maaşlarının yeterli olmadığı için validen maddi yardım talebinde bulundukları öğrenildi.

Kaymakamlıktan sonra belediye giden Vali yi Belediye başkanı Cevat Keser belediye önünde karşıladı. “İlçemize hoş geldiniz” dedi. Bir süre belediye başkanının makamında Cevat Keser’le sohbet eden valiye Pamukova’nın meyveleri ikram edildi. Vali Pamukova’nın üzüm ve incir’ini sevdi. İncirleri özenle soyarak yiyen valiye Cevat Keser ilçedeki yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Katlı Pazar ve otopark için destek istedi.

Pamukova’nın hızla gelişen bir ilçe olduğunu da anlatan Keser, Katlı Pazar projelerinin Çarşamba günleri Pazar yeri olacağını, diğer günlerde katlı otopark olacağını söyledi. Kendi söylemlerine bazılarının inanmadığını da söyleyen Keser şöyle konuştu.

“Siz bakmayın böyle demogoji yapanlar var. fakirde, fukarada var. Onlara Allah yardımcı olsun. Bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak milletimiz zenginleşiyor. Herkes araba alıyor. Daire alıyor. Sokaklar caddeler araba dolu. Artık daire ve araba yatırım aracı oldu. Bu yatarım aracı olduğundan ötürü sokaklar bütün araba dolu sayın valim. Sizlerde görmüşsünüzdür. Geçemiyorsunuz. İşte bunu biz Çarşamba günleri kapalı Pazar yeri olarak kullanacağız. Diğer günlerde otopark olarak kullanacağız. İlçemizin iki tane ana sorunu olan bu sorunu gidermiş olcağız. Önce Cenabu Allah sonra sizlerin sayesinde.”dedi.

 

Vali de; “İnşallah. Ne lazım oraya” dedi.

Başkan Cevat Keser konuyu daha detaylı anlatması için kapıda bekleyen Fen İşleri Müdürü Nuri beye seslenerek “Nuri vali beye projemizi anlat” dedi. Projenin tamamını Nuri bey konukların da önündü detayları ile uzun uzun anlattı.

Daha önceden gelen 75. Yıl İlköğretim Okulu binasının olduğu yerle Durali Parkı olarak bilinen boş arazinin okullarla değiştirilmesi olan proje için yeni validen de destek bekleyen Cevat Keser projenin dosyalarını vali ye verdi.

BÖLGE TRAFİK YENİDEN AÇILACAK’MI? YOKSA İMAMHATİP’E Mİ DEVRİ OLACAK?

Pamukova da uzun yıllar hizmet eden Bölge Trafiğin kaldırılmasına da, Daha öncede Pamukova’dan giden Askerlik Şubesi, Telekom, Saski gibi kurumların Geyve ye taşınmasına da tepki gösteren Pamukovalılara söz verdiğini söyleyen Cevat Keser validen Bölge Trafiğin yeniden Pamukova’ya getirilmesi için destek istedi. Vali nin konuyla yakından ilgilendiğini bildiğini söyleyen Cevat Keser’in sözü arasına giren ve Bölge Trafik Binasının İmam Hatip okullarına verilmesini isteyen Hikmet Şenol’a Keser “hayır orası yeniden Bölge Trafik olara açılacak” dedi. Vali bu karşılıklı konuşma arasında kaldı. Ancak kimseye de söz vermedi. Karşısında oturan ve elinde şık bir bastonu olan Hikmet Şenol’a  baston hakkındı çeşitli espriler yaptı. Bastonlu adam, o bastonunu ucunda silah mı var. Bıcak mı var? Diye sordu. Gülüşmeler sonrasında vali Hikmet Şenol la biraz daha yakınlaştı.

Belediyeden sonra Pamukova İmam Hatip Okuluna da giden vali Hüseyin Avni Coş daha sonra Pamukova’dan ayrıldı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 13:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER