banner392

Pamukovalılar Kermes Sayesinde Deve Döneri Yediler.

Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından açılan kermeste en çok Deve Döneri rağbet gördü. Pamukovalılar kermes sayesinde deve eti yediler.

Pamukovalılar Kermes Sayesinde Deve Döneri Yediler.

Bu sene 4.cüsü açılan kermeste deve dönerini tatmak için çok sayıda Pamukovalı ilk günde sıraya girdi.

 

Salı gün açılan “Hayır Çarşısı” adı altındaki kermeste daha çok bayanların gönüllü olarak günlerdir hazırladıkları giyim ve el işi giyimler yanında evindeki yumurtasını ve yufkasını kermese getirmeleri dikkatlerden kaçmadı. Öğrenciler yararına vatandaşlarında destek olduğu kermesi ikinci bölümünde ise yiyecekler vardı. Yiyeceklerin en başında ise bu deve döneri vardı. Deve döneri eski Sakarya İl Tarım Müdürlerinden olan Abdurrahman Çakar a da nasip oldu. Pamukova ya bir ziyaret için gelen Çakar deve etini ilk defa yediğini ve döner şeklinde yapılan deve etinin hoş ve güzel olduğunu söyledi.

 

Ziraat Bankası Müdürü Zafer Sezgin’in konuğu olarak döner yiyen İlçe Tarım Müdürü İsfendiyer Çetin, Ali Urgancıoğlu da döneri çok beğendiler.

 

Bu kermesin tamamen talebelerin eğitimi için yapıldığını söyleyen Talebe Yurdu Dernek Başkanı Eşref Serte bu seneki kermeste Pamukova ya yakışır farklı bir etkinlikle katılmak istediklerini söyledi ve kermese katılımın büyük olduğunu söyledi.

 

Eşref Serte: “Bu sene 4. Sünü yaptığımız kermes etkinliğimiz büyük ilgi gördü. Bu kermesle öğrencilerimizin eğitimine halkımızın desteğini alıyoruz. Gelir ise öğrencilerimizin eğitimde gider olarak harcanıyor. Kermesin hazırlanmasında bayanların çok katkısını görüyoruz. Onlardan Allah razı olsun. Bu sene bir farklılık olsun diye deve kestik ve döner yaptık. Hayır Çarşısı olarak açtığımız bu etkinlikte deve döneri çok ilgi gördü. Herkesten Allah razı olsun.”dedi.

 

Salı günü çarşı içinde açılan kermes Cumartesi günü sona erecek. 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 02:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
şükran taştan
şükran taştan - 10 yıl Önce

kermesete emeği bulunan madii ve manevi destek veren herkesten allah razı olsun herkene devamı olup hayırlara vesile olur inş :))))

Ali Şan
Ali Şan - 10 yıl Önce

pek faydalı faaliyetler, allah yardımcıları olsun

SIRADAKİ HABER