banner392

Halil Ceylan Neden Sakarya İl Milli Eğitim’de görevlendirildi?

Dün gece son dakika haberi olarak girdiğimiz haberimi bu gün bazı yerel gazete ve internet sitelerinde de yer aldı. Sakarya da 7 ilçe de merkeze alınan ilçe Milli Eğitim Müdürleri içinde olan Pamukova müdürü Halil Ceylan’ın da merkeze alınması bazı okuyucularımız tarafından da merak edildiği için değişik yorumlara neden oldu.

Halil Ceylan Neden Sakarya İl Milli Eğitim’de görevlendirildi?
Biz Halil Ceylan’ın merkeze alınması haberini önemli kaynaklardan aldıktan sonra yazdık.

 
Ancak son günlerde Başbakan’ın sıkça tekrarladığı hatta paralel yapıdan söz ettiği birçok kurum ve kuruluşa devlet içinde paralel yapı kurdular diye başta hakimler, savcılar, sonra da polislere yapılan operasyonlardan sonra milli eğitim da de bakanlık olmak üzere yapılan operasyonları her gün okumaktayız.

 

Sakarya’da da aniden atanmış ilçe milli eğitim müdürlerini de merkeze alarak bir operasyon yapıldığı ortada.

 

Yapılan operasyonlar Başbakanın paralel yapının inlerine ineceğiz diye başlattığı örgütlü çalışmalardan söz ettiğini bilmeyen yoktur.

 

Düne kadar dershanelere hükümetin destek verdiğini herkes bildiği gibi. Başbakan RecepTayip Erdoğan’ın bile kendi sözleri ile “ Ne istediler de vermedik.” Dediğini de herkes biliyor.

 

Dershanelerin kapatılması çalışmaları başladıktan sonra Gülen Cemaati ve yurt dışındaki okullara karşı daha sert uygulamalar başlatıldı.

 

2009 yılında Devletin okulları ile dershaneler yakın işbirliği içindeydiler.

Pamukova da tek dershane olan Fem dershanesi okullardan öğrenci alarak kendi dershanelerine katıyorlardı. Yaptıkları etkinliklerde birlikte organizasyonlar yapıyorlardı.

 

Halil Ceylan Pamukova ya geldikten sonra böylesi bir etkinliği biz basın olarak şahit olmadık.

 

Sivas doğumlu olan ve ilçemize 23 Ocak 2012 de Taraklı’dan atanan Şimdi merkeze alınan Halil Ceylan Pamukova da 2 yıl 3 ay görev yaptı. Ceylan görevi sırasında sadece protokollerde görüldü. Eğitimle ilgili çeşitli kutlamalarda yer aldı. Bunun dışında öğretmen atamalarında bile hiçbir şekilde kayırıcı ve dayatmacı olduğu bir şaye, ya da dedikodu duyulmadı. Belki bazıları gibi orta alanda dolaşarak iş yapıyor muş görüntüsüne girmedi. Bizce bir Mili Eğitim Müdürünün yapması gereken devlet adamlığı görevini yaptı.

 

Ancak Halil Ceylan daha önce ilçede Pamukovalı olan bir ilçe müdürünün üzerine gelmişti.

 

Ceylan’dan önce Pamukova da Muhsin Akın müdürlük yaptı. Akın müdür olarak değil 6 yıl boyunca görevlendirilmiş müdür olarak çalıştı. Sonunda bakanlık tarafından çıkarılan bir yönetmelikle “Uzun süre görevlendirme olmayacağı gerekçesi” ile ayrıldı ve yerine Halil Ceylan geldi.

 

2009 YILLARI PAMUKOVA DA DERSHANELER İLE OKUL İLİŞKİLERİ NASILDI?

Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Pamukova da da bir dershane vardı. Dershane öğrencilerini ilçeden toplar, hatta okullarla yakın ilişkiler içinde olurdu.

Şimdi Dünya’nın birçok yerinde okulları olan Fetullah Gülen okulları olarak bilinen bu okullarda da Türçe eğitim yapıldığını okur, duyar bilirdik. Pamukova da ki dershanesinin de Gülen okulları bünyesinde hizmet verdiği söylenirdi. Hatta birkaç defa yurt dışındaki Türkçe okullarından gelen öğrenciler devlet okulları salonlarında velilere tanıtılır ve yurt dışında yapılan gülen okulları eğitimleri ile Türkiye’nin uzak ülkelerde tanıtılmasına katkıda bulunulduğu anlatılır, bu işin güzel bir hizmet hareketi olduğu söylenirdi. Velilerden maddi ve manevi destek de istenirdi.

 

İşte haberimizin başlığında verdiğimiz “Halil Ceylan neden merkeze alındı?” sorumaza biraz olsun açıklık kazandırabilmek için bu yazımızı yazmak durumunda kaldık.

 

HALİL CEYLANDAN ÖNCE PAMUKOVA DA NELER OLDU?

 

03.02.2012 tarihinde Pamukova 75. Yıl İlköğretim Okulu konferans salonunda akşam saat: 19.56 da Pamukova ya yurt dışındaki (Nijer vb) ülkelerden gelmiş. Konuşmalarda da görüleceği gibi) Nijer Devlet Başkan yardımcısının oğlunun konuşmasından da anlaşılacaktır.

 

Bu çocukların orada Türkçe okullarda okuduktan sonra Türkiye ye karşı bakış açılarının değişeceği gelecekte babasının da cumhurbaşkanı adayı olduğu için Cumhurbaşkanı olacağı ve ülkemize olumlu bakacak ülkeler ve insanlar oluşturulacağı da tanıtımda konuşmacı tarafından anlatılmıştı. (Not bu haberi biz o zamanda yayınlamıştık)

 

ALTTAKİ VİDEOYU İZLEDİKTEN SONRA SANIRIZ DAHA AYDINLATICI BİLGİ SAHİBİ OLUNACAKTIR.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2016, 00:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Uğur ER
Uğur ER - 10 yıl Önce

yapması gereken işleri zamanında ve taraflı yaptığı için başarısız ve yetersiz olarak gördüm. başarısız yöneticilerin bu ilçede bu ülkede yeri yok. makamlar imza mühür makamı değildir.

VEHBİ
VEHBİ - 10 yıl Önce

süleyman bey hali̇l beyi̇n pamukova'da eği̇ti̇m adina 2 yilda ne yapmiş olduğunu, hangi̇ hi̇zmetleri̇ yaptiğini kamuoyuna sormak i̇sti̇yorum, başarisiz bi̇r müdürün çalişmasinin bi̇r anlami var mi, eği̇p bükmeye gerek yok yok parelel yok vs. belgesi̇ olan bu konuda, kaniti olan ortaya koysun i̇nanalim...

SÜLEYMAN BİROL UYAR
SÜLEYMAN BİROL UYAR - 10 yıl Önce

hakikaten değerli bir kişiliğe sahip olduğuna inandığım halil ceylan beyin,neden müdürlükten alındığını bilen var mı?varsa lütfen söylesin. çünkü kendisinin siyasetle uğraştığını görmediğim gibi duymadım da.şunu hiç bir zaman unutmamalıyız ki ölüm herkes için vardır ve her yaptığımız iş ve işlemler için yaradanımıza hesap vereceğiz.

SIRADAKİ HABER