banner392

Pamukova Devlet Hastanesinde kadro var neden doktor yok?

Pamukova Sağlıkta sınıfta kalmış durumda. 30 bin nüfuslu ve 30 mahalleye sahip Sakarya bölgesinin önemli üretim gelişmesine katkıda bulunan güzelim Pamukova bir türlü sağlık konusunda hak ettiği yere gelebilmiş değil.

Pamukova Devlet Hastanesinde kadro var neden doktor yok?

1999 Marmara Depreminden sonra en az hasarla atlatmış deprem yaraları en geç sarılan ilçede hasar görmuş devlet hatanesi ise yıkılarak yenisi için daha 2018 yılı sonlarında çalışmalara başladı.

Yakılan bina geçici hizmet verebilmek için sağlık ocağı binasına taşındı. Sağlık ocağına taşınan devlet hastanesinde bir türlü var olan doktor kadrolarına atama yapılamadığı gibi, gecici yapılan atamalar ve merkezden gelen giden doktorlar nedeniyle halk sağlığı hizmetleri eksik verilmekte çocuk doktoru ise kadrosu olduğu halde gelmemekte,

V AR YOK HASTANESİ

Pamukova Devlet hastanesinde 9 doktor kadrosu olduğu halde yeterli doktor Pamukovaya gelmemekte veya verilmemekte, yada getirilmesi bilinmemekte.

Pamukova Devlet Hastanesinde tek çalışan Dahile doktoru bu hafta eş duruma tayini nedeniyle İstanbul İhtisas Hastanesine gitti. 2016 yılında gelen Dahiliye uzmanı Sezin Kıroğlu’nun gitmesinden sonra Pamukova Hastanesinde 1 tek aile doktoru kaldı. 2 tane Acil Doktor kadrosu ise merkezden gelen genç doktorlarla karşılanmaya çalışıyor. 1 Adet çocuk doktoru kadrosu olduğu halde Pamukova Hastarnesinde Çocuk doktoru yok, 1 Genel Cerrah kadrosu olduğu halde doktor yok, 1 adet Kadın doğum uzmanı kadrosu var ancak Kadın doğum uzmanı 2 doktor haftanın 2 günü (Salı, Cuma) günleri müsait olurlarlsa geliyorlar. 2 Diş doktoru kadrosu var ancak tek diş doktoru geliyor. 2 Aile Doktoru kadrosu var, 1 aile doktoru ile 30 bin nüfuslu Pamkuovaya bu reva görülmüş gibi.  1 Anastezi uzmanı var, kadro boş bekliyor.

Pamukova Devlet Hastanesi yeni binasının yapımı devam ediyor. Bina yapımı çalışmalarında yetkililerden edinilen ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar da Pamukova Hastanesinin yüzde 70 i tamamlandı diye söylense de gelecekte Geyve Hastanesi etkisi altında kalan ve Geyve siyasetçilerinin daha etkin çalışmaları yüzünden Geyve de sağlık hizmetlerinin daha ilerde olması oraya gelen doktorların bir şekilde siyasetçilerin de katkı ve etkileri ile tercih edişleri Pamukova’da sağlık hizmetlerini etkilediği halk tarafından da dillendiriliyor.

Tüm olumsuzluklara karşı Sağlık her işin başı olduğu için özellikle doktor açığı ve sıkıntısının giderilmesinde Pamukova Siviltoplum örgütleri, siyasetçiler ve vatandaşlar mutlaka ama mutlaka doktor istemeli. Yoksa Pamukova sağlık kosunda Varlar Yoklar ilçesi olmaya devam edecektir.

Pamukovahaber.com

Mehmet Yavuz

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER