banner392

Pamukova Devlet Hastanesinde Hemşireler günü kutlandı.

Sakarya Sağlık Sen üyesi Teşkilatlandırma Sekreteri Kamil Güler hemşirelere çiçekler verdi ve günlerini kutladı.

Pamukova Devlet Hastanesinde Hemşireler günü kutlandı.

12 Mayıs günü her sene kutlanan Hemşireler haftasını bugün kutlayan Pamukova Devlet Hastanesi hemşireleri günlerini Acil Serviste kutladılar. Güne Başhekim Ayşe Pala da katıldı.

Sağlık Sen üyelerine 35 bin tl lik Ferdi Sigorta yaptıran Teşkilatlandırma Sekreteri Kamil Güler 45 üyesine de yaptırdığı ferdi sigorta sertifikaları dağıttı. Sertifikalarını alan Hemşireler Kamil Gülere Teşekkür ettiler. Sendika adına ayrıca hemşirelere baklava ikram edildi.  

12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ

12 Mayısta hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale doğduğu için, ona ithafen Hemşirelik Haftasının başlangıç günü olmuştur. Dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale (Florans Naytingel) olup, ilk hemşirelik okulunu da 1962 yılında Londra’da açmıştır.

Nightingale, Kırım Savaşı sırasında İngiltere’den gelerek, Üsküdar’daki Selimiye Kışlası’nda hemşirelik yapmış ve büyük ün kazanmıştır. 1964 yılından itibaren ülkemizde de her 12 Mayıs Günü Hemşireler Günü olarak kutlanmaktadır.
Hemşireler gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentler de, kimi zaman zor şartlar altında, vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkın sağlığına hizmet etmektedirler.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 23:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER