banner392

Hastaneler tıklım tıklım dolu.

Koranavirüs nedeniyle uzun süredir hastanelerden uzak kalan insanlar, şimdi biriken hastalıklarını poliklinik yapmak için aradıkları 182 ve MHRS sisteminden sıra bulamaz oldular. Hastaneler ise tıklım tıklım, hastalar sıra bekliyor.

Hastaneler tıklım tıklım dolu.

Ülke genelinde büyük şehirlerde de haber olan “İzmir de hastaneler dolu” haberleri yanında diğer illerde de benzer haberler duyulmaya başlandı.

Özellikle benim başıma gelen 2 olayı nalatmam lazım. Geçtiğimiz günlerde Sakarya Araştırma Hastanesinde yaşadığımız olayı haber yapmıştım.

Yaşdağım ilçemde ise kan sağlık kontrollerimi yaptırmak için Pamukova  Devlet Hastanesinden 182 den sıra almak için 2 Nisan Cuma günü gece saat 24.00 dan sonra aradığımda taaa 19 Nisan a 1 tane sıra gördüm. oda öğleden sonra olmak üzere 1 sıra vardı. Öğleden sonra olan bir kan tahlileleri yapılacak hastanın aç olması gerektiği için o saate kadar aç susuz beklemenin ve sonunda beklense de tahlilin ne zaman çıkacağı (ayrıca bir ilçe hastanesinden tahlilin gitmesi ne zaman olur) Sonra ben o sırayı almadım. Sabah baktığımda da zatan o sırada kalmamıştı.

İŞTE BİR KÜÇÜK İLÇE DE BU OLUYORSA

Bugün Pamukova Devlet Hastanesine gittim. Sabah saat: 8.30 suları Hastanenin açık araç park yeri dolmuştu, Engellilere ayrılmış yerlerde ful dolmuş sanki herkes hastaneye akın etmiş gibiydi.

Hastene araç parkından bu görüntüleri çektikten sonra hasateneye girdiğimde gördüğüm manzara ise malum dışarıda o araçlardan en az 2 şer kişi hastanede olduğunu düşünürsek, birde çalışanlar araçsız gelenleri katalım Pamukova Devlet Hastanesinin gecisi kaldığı Baraka şeklindeki binası aşırı şekilde doluydu.

Zaten hastanede 1 Aile doktoru 1 de Daileye doktoru düşünürsek 2 doktora düşecek hasta sayısı ne olabilir ki?

Ayrıca Aşı için gelenler de var. Aşı işi ise ne hikmetse saat 11.00 gibi ilçeye geliyor. Aşı yapmak isteyenler sıra bekiyor. İlçelere gelen Çin aşısı var. Oda saat 11.de gelecekmiş insanlara gelecek demişler onlarda bekledikleri için hasatene yoğundu.

Şunuda söylemem lazım. BionTeck aşısı İlçelerde yok. Sakın BionTech aşısı olacaksanız Sakarya menkezi Adapazarına gitmeniz lazım Araştırma da olduğunu söylediler.

Pe ki tüm bu haberin sonunada yıllardır yilan hikayesine dönen Yeni yapılmaya başlayan bir başlayan hastenenin durumu nedir, olu bilmiyorum. Geçtiğimiz günlerde yapımı devam eden hastanenin önünden geçerken (Tüp Zehirlenmesi haberi için gidiordum) yapımı devam eden eden hasteninin önünde bir iki kişi vardı “içeri girmek yasag hemşerim” dediler. Bende “Hastane nerede” dedim. Bilmiyoruz dediler. Pe ki buraya zeherlenmiş insanlar gelmiş hasteneye ambulans geçerken görmedeniz mi dedim. Duymadık hemşerim dediler. Baktım orda çalışanlar kişinin 100 metre ilerdeki hastaneden de haberleri yoktu. Benda baktım ne bilgi verecek, nede haber alacak kimse olmayan bir yerde yapılan yeni hastene ile ilgili eski belediye bakşakanı bir zamanlar açıklama yapmıştı. Basına yaptığı açaklamada hastane o zamanlar yeni başlamştı. “Bir ay sonra olacak hastane çok güzel olacak” demişti. Bir daha hiçbir haber aladık.

Hayırlısi bugünde Pamukova ya gelen Leyleklerde şaşırmış olmalı Kuşlar Hastane üzerinde dolaşırolradı ve sisle havada inecekleri alanı göremedikleri için yükseklerden

Uçuyorlardı.  Halbiki bu leylekler iç güdüleri ile haberet ettikleri için Her yıl geldikleri Pamukova da ilkbahar gelir gelmez eski yuvalarına gelip biraz düzenleme yaptıkton sonra hemem yuvalarıda yumurlayıp yeni bir yavru yapmak için taaa San Bahara kadar soğuk Sıçak demeden çalışır ve yavurlanıın büyütür ve sonbaharda Yakarnlarında da aynı şeyi yapan yavurlarıın büyütmuş komşu leyleklerle birleşir hep birlektte göç Sıcak ülkelere göç ederler. Genelde Afiraka da kış aylanını geçeren bu kuşlar ilk bahar da lkemize gelirler. İşte bu sene havaların hala mevsim normallarenin dışında seyretmesinden olmalı ancak Pamukova ya da göçten dönen leşlekler bugün Hasatene önünde gördük ve onları da paşlayarak yorum habarimi bitiriyorum.

Mehmet Yavuz

www.pamukovahaber.com

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER