banner392

Türkiye İşgal Altında mı?

Avukat Özcan Pehlivanoğlu bugünkü yazısında Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun sağlığında kaleme aldığı makalesi “Türkiye’de İşgal Faaliyetleri adlı yazısından alıntılar yaparak yazdı.

Türkiye İşgal Altında mı?

SözümüzVarHareketi’nin genel başkanı olan ve Pamukovahaber sitemizde yazıları yayınlanan Özcan Pehlivanoğlu Türkiye yi işgat etmek isteyen ülkelerin yumuşuk güç yöntemini uyguladıklarını iddia etti.

İŞTE ÖZCAN PEHLİVANOĞLU’NUN O YAZISI

TÜRKİYE YUMUŞAK İŞGAL ALTINDA MI?

Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun aziz hatırasını saygıyla anıyorum...

"Türkiye’de İşgal faaliyetleri

Bir ülke iki yöntemle ele geçirilir: Biri ‘yumuşak güç’, diğeri ‘kaba kuvvet’ yöntemi. Yakın zamanda gördüğümüz harpler, işgaller kaba kuvvet yönteminin örnekleridir. Türkiye’de ise uzun yıllardır yumuşak güç yöntemi uygulanıyor. Bu yöntemde, işgal edilecek ülkeye dost gibi yaklaşılır. Hatta yardım edileceği intibaı uyandırılır. Bunun için, o ülkede işgalci ülke işbirlikçi kadrolarını kurar. O ülkenin kaynaklarını ve kişilerini ele geçirerek hiç fark ettirmeden, ufak ufak adımlarla 50 senede işi bitirebilir. Bu usulün dünyada en başarılı uygulanmış ve uygulanmakta olduğu ülke hangisidir dersiniz? Türkiye mi acaba? Yumuşak güçle ele geçirme yöntemi, diğerinden daha etkilidir. Çünkü kaba kuvvetle işgal yolunu seçen ülkenin başı derde giriyor, askerleri ölüyor, büyük çapta mali kaynakları heba ediliyor. Ama yumuşak güç işgalcisinin ölen askeri, mali yıkımı olmaz. İşgal edilmekte olanın öz kaynakları, gittikçe gönüllü hale gelen, vatanseverlik yerine vatansatarlığı şiar edinen öz evlatları kullanılmaktadır. Batı ülkeleri, eski sömürgecilikte kaba kuvvet yöntemini, ama sonraki dönemde yumuşak güç yöntemini, bağımsızlığına kavuştuğunu sanan pek çok eski sömürgelerinde uyguladı. Bu uygulamalar her kıtada, değişik ölçülerde halen devam ediyor ama bilinçlenen, ince oyunları anlayıp karşı duranlar da çok..." diye yazmış rahmetli Oktay Sinanoğlu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BU LİNKE TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2021, 09:17

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER