banner392

Gülten Abacı ‘Canınız sıkacak diye bişey yok bu hayatta’

Pamukovahaber sitemizde günlük yazıları yayınlanan Gülten Abacı Canlı Yayın konuğumuz oldu.

Gülten Abacı ‘Canınız sıkacak diye bişey yok bu hayatta’

Abacı: ‘Canınız sıkılacak diye bir şey yok bu hayatta’ dedi. Siz bir şeylerle meşgül olursanız, mesela bir müzik dinleyin, bir kitap okuyun, dağılmış olan dolabiniz varsa, Mutfak dolabınız camaşır dolabınızı katlayın diyorum. Meşgül edin o güzel beyninizi ki, canınız sıkılmasın”

REMİS YAPMAYA DA BAŞLADIM.

Şimdi resim yapmayada başladım. Benim resim grubum var, haftada bir gidiyorum oraya. Üç yıla yakın yaptığım resimlerim var. İnşallah bu pandemi hafiflediği zaman veya tamamen bittiği zaman bir sergi açmayı düşünüyorum. Resim benim hobim çok seviyorum resim yapmayı. Resim yaparken kendimi çok mutlu hissediyorum. Hayallerimi yaşatıyorum o resimde. Gerçekten ne hayal kurarsam resmi yaparken o resmin içersinde tamamen kendimi yaşatıyorum. Güzel duygularımla yapıyorum o resimlerimi, güzel hayallerimle yapıyorum. Benim içinde güzel bir hobi oluyor.

SANAT MÜZİĞİ DE BENİM EN GÜZEL HOBİLERİMDEN

Sanat Müziğini çok seviyorum. Burada sevgili Hüdayi Erdem hocamında Berlin Eski Dostlar Korosona gidiyorum. Oranında solistiyim. İçimde olan ne varsa mücevherlerimden sanat yönümü. Bir yandan kültür yönümü, hep onları biriktirip boş zamanlarımda onları da gerçekleştiriyorum.

TV DİZİLERİNİ PEK SEYRETMİYORUM. ZAMANIM OLMUYOR.

Bazı arkadaşlarım bana boş zamanlarımda gelsene dizi seyredelim diyorlar. Ancak ben daha çok kendimle barışık bir insan olduğumu için yeri geliyor geceleri müzik yapıyorum. Şarkı söylüyorum, yeri geliyor yazılarımı yazıyorum. Yeri geliyor meşgül ediyoruk beynimi.

KENDİME ZAMAN BULAMIYORUM BEN.

Benim bu dünyada canım sıkılacak zaman bulamayorum. Canım sıkılacak diye böyle kişisel özgürlük psikolojisi kitabını okudum o kitap benim hayatımı çok etkiledi. Hayatımı değiştirecek en güzel sebep oldu.

Demişti ki kitapta: Canınız sıklacak diye bişey yok bu hayatta. Yeterki siz bişeylerle meşgül olursanız, yani: bir müzik dinleyin diyor. Bir kitap okuyun diyor. Dağılmış olan bir dolabınız varsa, Mutafak dolabınızı, çamaşır dolabınızı katlayın diyor. Meşgül edin o güzel beyninizi ki, canınız sıkılmasın. Bu böylece psikolajikman güzel bir sözdü kitabın arasında onu aldım onuda derledim. Onun için banim hayata bakış açımda 3 tane güzel değerli bir söz vardır.

İlk önce bu hayatta başarılı olmak istiyorsak yapmamız gereken en güzel ne istiyorsanız, ne istiyorsak ilk önce onu isteyeceksin. Gerçekten onu isteyeceksiniz Samimi tüm duygularınızla isteyeceksiniz. Ben başaracağım diyeceksiniz.

Ben yapabilirmiyim demeyeceksiniz. Ben bunu kesinlikle istiyorum ve başaracağım diyeceksiniz.

İstemek: İstemek en birinci, Almanya da Almanların genelde komşularımdan duyduğum en güzel cümle benim için İSTEMEK. İstiyorsunuz sonrada ikinci bir şans olarak mücadele etmek. Mücadele edeceksiniz. Uğraşacaksanız ne istiyorsanız ve en sonunda da 3. Son kuralım benim BAŞARMAKTIR.

GÜLTEN ABACI’NIN CANYI YAYINDAKİ ANLATTIKLAININ TAMAMI BURADA

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2021, 17:24

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER