banner392

Pamukovahaber Çin’den haber yazdı.

Çinli Gazeteci Judy Sinopec Çin'deki Limanları ve Katarla olan ilişkileri anlattı.

Pamukovahaber Çin’den haber yazdı.

Judy Sinoper Pamukovahaber.com a çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.  (bu haber Türkçe ve İngilizce olarak yazıldı)….

Pamukovahaber.com bir ilke daha imza attı.

Dünya devi Çin’in son yıllarda limanlar konusunda dünyanın en tecrübeli ve ithalat ihracat konusunda taşımacılıkta limanları nasıl kulladığını ve çok hızlı kalkınması hakkında bilgileri Çin’li Gazeteci Judy Sinopeç ten dinledik.  

Yıllların tecrübeli gazetecisi Judy Snopeç’e Türkiye deki Büyük limanların bazılarının Başka ülkelere 40 yılla varan kıralamalar yapıldığını. Çinde de taşimacılığın büyük bir bölümünün büyük gemilerle yapıldığını gemilerin ise yerleşim alanları yakınlarını demir atarak binlerce ton yük aldıklarını ve uzak ülkelere taşıdıklarını sorduk. Bunun nasıl yapıldığını bize doğru anlatabilmek izin Judy topladığı bilgileri gönderdi.

İŞTE ÇİN’DEN GELEN HABER ŞÖYLE

Ma Yongsheng'e göre

Çin ve Katar, enerji alanında dostane ve yakın ilişkilere ve doğal tamamlayıcılığa sahip olup, iki taraf arasındaki işbirliğini derinleştirmek için sağlam bir ortam yaratmaktadır. Bu Anlaşmanın imzalanması, Sinopec'in yeşil, düşük karbonlu, güvenli ve sürdürülebilir kalkınmaya bağlı kalma amacı ve gereklilikleri ile uyumludur; Çin'deki enerji tüketim yapısını iyileştirmek ve enerji arzının güvenliğini, istikrarını ve güvenilirliğini geliştirmek.

DÜNYA KUPASI STADYUMU ÇİN EKİPİ TARAFINDAN YAPILDI

Kaabi Bey dedi ki

Çin ile Katar arasındaki mükemmel ikili ilişkiyi daha da pekiştirecek ve Çin'in artan temiz enerji talebini karşılamaya yardımcı olacak bu anlaşmaya vardığımız için çok mutluyuz. Çok çeşitli sektörleri kapsayan bu ortaklık 27 yıl sürecek. Çok anlamlı ve heyecan verici. İşbirliğimizde yeni bir sayfa açıyor.

Kuzey Gaz Sahası genişletme projesinin 2026 yılında üretime başlaması bekleniyor.

Bu anlaşma, Sinopec ile Qatar Energy arasında imzalanan ikinci uzun vadeli LNG alım satım anlaşması ve Katar'daki Kuzey gaz sahası genişletme projesi için ilk uzun vadeli LNG alım satım anlaşması olma özelliğini taşıyor. Mart 2021'de Sinopec ve Qatar Petroleum (şimdiki adı Qatar Energy olarak değiştirildi), 2 milyon ton/yıl LNG'nin uzun vadeli alım satım anlaşması imzaladı. Qatar Petroleum, Ocak ayından itibaren 10 yıl boyunca Sinopec'e yılda 2 milyon ton LNG tedarik edecek. 15 Ocak 2022'de Qatar Petroleum tarafından Sinopec'e sağlanan 94.000 ton sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) ilk sevkiyatı, CNG'nin Tianjin LNG alım İstasyonunda boşaltma işlemini tamamladı. Bu, Sinopec'in Qatar Petroleum ile uzun vadeli bir LNG alım satım anlaşması imzalamasının ardından teslim edilen ilk LNG sevkiyatı oldu ve iki taraf arasındaki işbirliğinin resmi açılışını yaptı.

5 Nisan'da dünyanın en büyük ikinci gemisi (Q-Flex) Katar'dan gelen "Alsaad" Qingdao LNG terminaline yanaştı.

8 Kasım'da Katar merkezli LNG taşıyıcısı "Al Ruvas", talebi karşılayabilecek 93.000 ton sıvılaştırılmış doğal gazı almak ve boşaltmak için China Natural Gas Co. LTD.'nin Tianjin LNG Alım Terminali'nin 1. İskelesine yanaştı. ayda 8,7 milyondan fazla hane. Bu, Sinopec'in Qatar Petroleum ile bir alım satım anlaşması imzalamasından bu yana Katar gazının 15. Sevkiyatı yapıldı.

Dünya Kupası Statyumunu da Çinliler yaptı. Dünya Kupası Stadyumu, Çin ekibi tarafından inşa edilen Para Birimi üzerine basılmıştır.

Kaynak : Judy_Sinopec

READ HOW CHINA IS DEVELOPING SO FAST

Chinese Journalist Judy_Sinopec talked about Ports in China and relations with Qatar Judy Sinoper made very striking statements to //Pamukovahaber.com. //Pamukovahaber.com broke new ground. We listened to the information from the Chinese Journalist Judy Sinopeç about how the world's giant China, the world's most experienced in ports, uses ports in import and export transportation and how it develops very quickly.

According to Ma Yongsheng China and Qatar have friendly and close relations and natural complementarity in the energy field, creating a solid environment for deepening cooperation between the two sides. The signing of this Agreement is in line with Sinopec's aim and requirements to commit to green, low-carbon, safe and sustainable development; To improve the energy consumption structure in China and improve the security, stability and reliability of energy supply.

Mr. Kaabi said We are delighted to have reached this agreement, which will further consolidate the excellent bilateral relationship between China and Qatar and help meet China's growing demand for clean energy. Covering a wide range of sectors, this partnership will last 27 years. It is very meaningful and exciting. It opens a new page in our cooperation.

The Northern Gas Field expansion project is expected to start production in 2026. This agreement is the second long-term LNG purchase and sale agreement signed between Sinopec and Qatar Energy, and the first long-term LNG purchase and sale agreement for the Northern gas field expansion project in Qatar. In March 2021, Sinopec and Qatar Petroleum (now renamed Qatar Energy) signed a long-term purchase and sale agreement of 2 million tons/year LNG.

Qatar Petroleum will supply 2 million tons of LNG per year to Sinopec for 10 years from January. On January 15, 2022, the first shipment of 94,000 tons of liquefied natural gas (LNG) supplied to Sinopec by Qatar Petroleum completed the unloading of CNG at the Tianjin LNG Receiving Station.

This is the first LNG shipment delivered since Sinopec signed a long-term LNG trading agreement with Qatar Petroleum and officially opened the cooperation between the two parties. On April 5, the world's second largest ship (Q-Flex) "Alsaad" from Qatar docked at the Qingdao LNG terminal. On November 8, Qatar-based LNG carrier "Al Ruvas" joined China Natural Gas Co. to receive and unload 93,000 tons of liquefied natural gas that can meet demand. LTD.'s Tianjin LNG Receiving Terminal, Pier 1 more than 8.7 million households per month. This is the 15th Shipment of Qatar gas since Sinopec signed a trading agreement with Qatar Petroleum. Source :

Judy_Sinopec

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2022, 21:18

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER