banner392

Vatandaş Trafik Cezalarından bıktı.

Erken seçimin konuşulduğu bu günlerde özellikle iktidar tarafından trafik cezalarının affı konuşulurken, sahada cezaların arttırılması için elinden geleni yapan görevliler tam hız ADS kameraları ile ceza kesmeye devam ediyorlar.

Vatandaş Trafik Cezalarından bıktı.

Kurallara uymayan ve kanunsuz araç kuralanan. Ehliyetsiz araba kullananlar için çıkarılan kanunlar ve cezalardırma sistemlerinin yeni araçlarından biride şimdi uzaktan kamera sistemi kurup ceza kesip para toplattıran yeni sistemin aldı da EDS

Çok ilginçtir. 3 yıldır Çanakkele ye bir defa gidip geliyorum. Her gidip geldiğimde mutlaka peşimden bir yerleşim alanları içinden geçerken hız sınırını aşmaktan ceze yedim ve yiyorum.

Bu senede bu kural değişmedi. On gün önce Çankkale ye giderken Bandırmadan Çankale çıkışında 74 km hızla gittiğim gerekçesi ile cezayı yemişim.

Her yıl tarafıma gelen bu cezalar Çanakkale / Biga ilçesinden trafik ekipleri tarafından kesiliyor her itirazımda ise Biga mahkemeleri tarafından bu cezalar hiç zorlanmadan onaylanıyor.

Bu sene Bandırma çıkışında kesilen “74 km hızla gittin” diye gelen trafik cezası, 1979 tl cezayı erken (1450 tl) ödeyerek 3/1 devletime, 1/3 ünü Belediyelerimize diğer 1/3 ünüde sistemi kuran şerkete göndererek vatandaşlık görevemi yaptım.  

EDS VATANDAŞA KURULAN TUZAK MI ?

Şimdi ben bu cezayı ödedikten sonra bir gazeteci olarak konuyu araştırdım ve özellikle Özel Şirketler tarafından kurulan ADS ler hakkında çok çarpıcı bilgilere ulaştım.

ADS lerin kurulmasına Belediylerin istediğini ve belediyeler bu ADSler sayesinde toplanan ceza paralarının 1/3 ünü aldığı, ADS sistemini kuran şirketlerin ise diğer 1/3 ünü aldığı, devlete, geri kalan 3/1 nin kaldığını öğrendim.

PAMUKOVA BELEDİYESİNİ BU KONUDA KUTLUYORUM.

ADS leri araştırırken konunun geçtiği saha olan belediyelerden başladım. Pamukova belediyesinin bu ADS lerin kurulmasını istemediğini öğrendim ve meclis üyelerinin bu sistemi istemediklerini teyit ettirdim. Başta Başkan olmak üzere meclis üyelerini de tebrik ediyorum. Halkını düşündükleri için onları kutluyorum.

Şimdi gelelim EDS Vatandaşa kurulan Tuzak mı? Konusuna

Bu EDS sisetimini kuran şirketler bir kere çok iyi bir rant elde ediyorlar. Onlarla ilgili de iddialar var ancak o iddiları burada yazmayacağım. Ben vatandaşa nasıl yük getirdiğini ve amacın şehir içinde geçerken hız kontrolünden çok birilerine para kazandırma tuzağı gibi göründüğünü Bandırma çıkışında benim son yediğim cazanın yerini incelediğimde şüphelerim oldu ve onlarıda haberimde paylaştım.

Pamukovahaber.com

Mehmet Yavuz

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER