banner392

Kurbanlıklar Nasiplerini bekliyor.

Pamukova’da Kurban Bayramı yaklaştıkça Kurban alımları hızlandı. Genelde büyükbaş hayvan alımlarının bitmeden alınabilmesi için harekete geçenler kurban olacak hayvanların sağlıklı ve besili olanını tercih ediyorlar. Küçükbaş (keçi koyun vb) almayı düşünenler ise kurban arifesine kadar bekliyorlar.

Kurbanlıklar Nasiplerini bekliyor.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı dinayet sitesinde  
Kurban edilecek hayvanların hangi nitelikleri taşıması gerektiğini şöyle yayınlamış.

Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, organları tam ve besili olması, hem ibadet açısından, hem de sağlık bakımından önem arz eder. Bu nedenle, kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memelerinin yarısı kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz (Ebû Dâvûd, Dahâyâ, 6). Ancak, hayvanın doğuştan boynuzsuz olması, şaşı, topal, hafif hasta, bir kulağı delik veya yırtılmış olması, memelerinin yarıdan daha azının olmaması, kurban edilmesine engel değildir. (Kâsânî, Bedâi‘, V, 75-76). Bunun yanında kesileceği yere gidemeyecek derecede topal olan hayvanlar da kurban edilemez. Buna göre hayvanın değerini düşürücü nitelikteki kusurlar kurbana engeldir.
Şâfiî mezhebinde, genel olarak yukarıda sayılan kusurlardan birinin bulunması, bir hayvanın kurban olmasına engel teşkil ettiği gibi, uyuz olan hayvanlar ile yem yemesini engelleyecek derecede dişlerinin bir kısmı dökülmüş olan hayvanların da kurban edilmesi caiz değildir (Nevevî, el-Mecmû‘, VIII, 399-404).

NASİP NEREDE İSE ALICI ORAYA GİDİYOR.
Pamukova da kurban yetiştiricileri genelde sağlıklı kurban yetiştirmede becerikli ve marifetli. Birçok hayvan yetiştiricisi kurban yaklaştıkça besiye dahada önem veriyor. Yonca türü kuru otlarla ve arpa yemi ile yetiştirilen kurbanlar daha sağlıklı oluyor. Kısacası bugünlerde kurban yetiştirenler dahada duyarlılar son güne kadar hayvarlarını iyi şekilde besleyip alıcılara sağ salım teslim edebilmenin telaşını da yaşıyorlar.

BİZ NASİBİMİZİ TURGUTLU MAHALLESİNDE BULDUK. 
Turgutlu da yıllardır tanıştğımız dostumuz kardeşimiz ( Taa İstanbul dan tanıdığımız) Üzeyir Ok bu sene yine bize kurbanlık yetiştirdi. Üzeyir kardeşimizin mallarından seçimi yaptık va pazarlık sonunda aldık. Artık o kurbanımızı Kurban Bayramına kadar bakıp beseleyecek. 
Bu sene kurbanlık habarini yaparken Üzeyir Ok’un yetiştirdiği kurbanlıkların da görüntülerini çektik ve haberimizle birlikte onun özenle yetiştiridği yonca ile arpa ile beslediği kurbanları haber yaptık. 
bu sene 17 tane kurbanlık danayı yetiştirmiş ve kurbanlıklar nasiplerini bekliyor. İşte Turgutlu Mahallesinde Üzeyir Ok’u bilenler bilir bilmeyenlerde şu telefondan ulaşabilirler ( 0 532 502 4102)

Ayrıca Pamukova da kurbanlık yetiştiren ve nasiplerini bekleyen çok sayıda kurbanlık yetiştiricisine de başarı ve iyi müşteriler temenni ediyorum hepisi de bir birinden güzel kurbanlık yetiştiren hemşerilerimize bol müşteri ve bereketli satışlar diliyorum.  
Pamukovahaber.com 
Mehmet Yavuz


 

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2020, 23:06

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER