banner392

Yeni Vali Eskiyayla Akçay Havzası Tatlı Su Göletini inceledi.

Sakarya’ya yeni gelen Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım Pamukova Eskiyayla Bölgesinde kalan Akçay Tatlı Su Göletini gezdi. Vali bey Valililik internet sitesinden yaptığı duyuruda Turizm konusunu masa yatırdıklarını yazdı.

Yeni Vali Eskiyayla Akçay Havzası Tatlı Su Göletini inceledi.

Vali Kaldırım Yeni yapılan Akçay Barajının Kazimiye girişi bölgesinde verdiği görüntü yanında Soğucak Yaylasından da görüntüler paylaştı. 

“Turizm potansiyelini masaya yatırdığımız yeni nesil turizmin gözde mekanlarından birisi olacak olan Sapanca Soğucak yaylasından tüm Sakaryalı hemşehrilerime hayırlı haftalar diliyorum...” dedi.


AKÇAY TATLI SU GÖLETİ AKIŞINA 3 TANE DE HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ YAPILACAK.
Pamukova Eskiyayla Akçay Havzası Tatlı Su göletinde bu seni ilk defa su tutularak göl hizmete girdi. Akçaş Barajı olarak ta adlandırılan 70 mitre derinliğindeki göle Gümüşdere, Domuzdere, Gürsu, Kürt Pınar, Acısu Dereleri su tayşıyor. Suların birleştiği alan ise Akçay olarak adlandırılıyor. Eskiden Semercilerin Değirmenleri olan bölgede Sakarya ya su götürmek için yapılan proje ile Akçay Barajı oluştu.

BARAJ YAPIMI BİTMEDİ BU GÜNE KADAR 100 MİLYON KADAR HARCAMA YAPILDI. 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından finasne edilen Akçay Barajı ilk defa yapılan sunni göleti şimdilik bölgede yeşil orman içide güzel görüntüs ile yerini aldı bile. 

BARAJ TANITIMI İÇİN GÜZEL GÖRÜNTÜLERİ İLK DEFA PAMUKMOVAHABER YAYINLADI.
Barajın görüntülerini ilk defa dünyaya tanıtmak istedik işte Vikipedia tarafından yapılan fotoğraf yarışmasına Akçay Tatli Su Göletinden görüntüleri pamukovahabır olarak biz yayınladık. 
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Images_from_Wiki_Loves_Earth_2020_in_Turkey#/media/File:Ak%C3%A7ay-Baraj%C4%B1.jpg
AKÇAYDAN GÜZEL GÖRÜNTÜLER İLK YAYINLIYORUZ.


 

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER