banner392

Dinayet İşleri Başkanının hutbesini dinlerken mesajlara baktılar.

Cuma Günü Ankara Beştepe de Cuma Namazını bazı insanlarla kıldıran ve Cuma Hutbesinde konuşan Dinayet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı dinlemeyip cep telefonları ile mesajlara bakanlar Dinayet TV canlı yayınına takıldılar.

Dinayet İşleri Başkanının hutbesini dinlerken mesajlara baktılar.

Ali Erbaş Cuma hutbesinde günümüzün konusu olan Koronavirüs vakasına atıflarda bulundu.

Erbaş Hastalıkların yaygınlaşmasına insanlar tarafından kazanılan kötü ve zararlı alışkanlıkların sebep olduğunu söyledi.

Allah insanlara dönüş yapsınlar diye “ İşlediklerini onlara tattırmaktadır”, dedi

İŞTE ALİ ERBAŞ’IN HUTBESİNDE SÖYLEDİKLERİ

“Suyun ve toprağın kirletilmesi, fıtrata uygun temiz ve helal olan şeylerden uzaklaşılması, kötü ve zararlı alışkanlıklar, hastalıkların yaygınlaşmasına zemin hazırlamaktadır. Cenabı hak tarafından belirlenen sınırların çiğnenmesi, insanlığı felakete sürüklemektedir.

Nitekim rabbimiz Kuran-ı Kerim de şöyle buyurmaktadır.

“ İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu. Böylece Allah dönüş yapsınlar diye işlediklerinin bir kısmını onlara tattırmaktadır. Şura süresinin 30. Ayetindeyse “kendisi için hayırlıdır. Bu durum yalnız mumin’e mahsustur. Başına sevinecek bir hal geldiğinde şükreder, bu onun için hayır olur. Başına bir sıkıntı geldiğinde sabreder buda onun için hayır olur. O halde mumin olarak aziz kardeşlerim bizlere düşen imtihan karşısında umutsuzluğa kapılmadan daima gayretli, sabırlı ve dirençli olmaktır. Bugün önce maddi ve manevi sebeplere sarılmak sonra da Allah’a dayanmaktır”dedi

DİNAYET İŞLERİ BAŞKANIN HUTBE KONUŞMASI ŞÖYLE

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2020, 17:31

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER