banner392

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Pamuk Eller Cebe’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs kapsamında alınan tedbirleri anlattı. Konuşmasının sonunda, Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz.“Kampanyaya şahsım olarak 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Pamuk Eller Cebe’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından "Millete Sesleniş" konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Salgının ilk günlerinden itibaren Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda, sağlık tedbirlerini eksiksiz hayata geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tedbirleri pek çok ülkeden daha erken aldık"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sağlık altyapımız, gerek personel gerek ilaç ve malzeme gerekse yoğun bakım yatağı açısından diğer ülkelere göre oldukça iyi durumdadır."

Mevcut hastanelerimizi güçlendirme yanında, yeni hastanelerimizi de süratle hizmete açıldığını belirten Erdoğan, "Kovid-19 hastalığı sürecinde tedbirlerimizi, hamdolsun, pek çok ülkeden daha erken aldık ve hayata geçirdik." dedi.

"Gıda konusunda herhangi bir sıkıntı yok"

Aşama aşama ilave tedbirlerin de yürürlüğe sokulduğunu söyleyen Erdoğan, gıda konusunda da herhangi bir sıkıntı olmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, tüm temel gıda maddelerini kendisi ürettiği için, hem stoklarımız, hem de tedarik zincirlerimizin işleyişi, ihtiyacımızı karşılayacak düzeydedir."

"Salgın sürecinde en önemli hususlardan biri sağlık sistemini ayakta tutmak"

Erdoğan, salgın sürecinde en önemli hususlardan birinin sağlık sistemimizi ayakta tutmak olduğunun altını çizerek, "Sağlık kuruluşlarının personel ve araç-gereç imkanlarını ne kadar yüksek oranda mücadeleye tahsis edersek, o derece etkili baş edebiliriz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara, acil olmayan durumlar dışında hastaneye gitmemeleri çağrısında bulundu.

Şehirlerarası seyahate getirilen kısıtlamaları hatırlatan Erdoğan, "Gerekirse, şehir içi ulaşımda da benzer yöntemleri (sınırlandırma) devreye sokabiliriz. " diye konuştu.

“BİZ BİZE YETİRİZ TÜRKİYEM “ (PAMUK ELLER CEBE)

-Kampanyaya şahsım olarak 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Devletimizi vatandaşımızın yanında olduğunu gösterdik. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da imkanları çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştıklarını biliyoruz. Bu konuda da devletimizin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz. “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” diyerek başlattığımız kapmaya için Aile Çalışma ve Hizmetler Bakanlığımız tarafından şu anda bilgileri ekranda gözüken bir yardım hesabı açıldı. Ayrıca yine ekranda görünen kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek.

Her ilimizde ve ilçemizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı belirleyip bu yardımları kendilerine sunacağız. Gerekirse muhtarlıklarımız da devreye alarak kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasına temin edeceğiz.

“Kampanyayı şahsım olarak 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum” dedi.

Biraz önceki toplantıda bakan arkadaşlarımızdan kimi üçer, kimi altışar aylık maaşlarını kampanyaya bağışlama kararları aldılar. Bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağış rakamları da ifade ettiler.

Toplamda bakanlarımız ve kabineye eşlek eden arkadaşlarımız 5 milyon 200 bin liralık bir bağışta bulunmuş oldular. Meclisteki tüm milletvekillerimizi Ak Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanya ya katılmaya davet ediyoruz. Bu süreç içersinde en büyük katkıyı da İş Adamlarımızdan Hayırseverlerinden bekliyoruz. Zekatlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımızı da Ramazan Ayını beklemeye gerek yok. Bu kampanyaya şimdiden katılarak hayır yarışında yerlerini alabilirler. Kampanyamıza yapılan yardımların şimdiden hak katında kabul olmasını diliyorum. Bugün itibariyle bu kampanya için 11 milyon dolar Hayırseverlerimizden gelen destek var. Bunu da özellikle bildiriyorum ve kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah yaşadığımız sıkıntıları geride bıraktığımızda hatırlayacağımız en güzel şeylerden biri de bu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma fotoğrafımız olacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Kalın Sağlıcakla.

İŞTE YARDIM YAPILACAK HESAPLAR

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2020, 22:53

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER