banner392

Pamukova’da Korona Virüs tedbirleri uygulanan yerlerde neler yapılıyor?

Çin de görülen daha sonra da Ülkemize de gelen virüs gün geçtikçe can almaya devam ediyor. Türkiye’de bugün itibari ile korona Virüs 216 can aldı.

Pamukova’da Korona Virüs tedbirleri uygulanan yerlerde neler yapılıyor?

Korona virüsten korunma kapsamında alınan bir dizi tedbirler Pamukova’da da uygulanması zorunlu,  kurallara uymayanlar yasal olarak uymaya davet ediliyor ve uymayanlara yasal cezalar var.

İŞYERLERİNDE MESAFA KURALI

Pamukova da Açık olan ve Doğalgaz İşletmesinde borçlarını ödemek isteyen vatandaşlarla ödeme alan yetkili arasında bant şeritle ayrılmış bir yerden fatura alınıyor. Mesafe kuralına uyuluyor.

PTT ELEKTRİK BORÇLARINI GECİCİ SÜRE İLE ALMAYI DURDURDU.

Pamukova da vatandaşlar elektik faturalarını daha önce ödedikleri PTT ye geldiklerinde PTT tarafından elektrik borçlarını geçici olarak almadığını öğrendiler. Ancak yetkililer kurum tarafından yoğunluk dolaysıyla geçici olarak elektrik borçlarının şube veznesinde alınmadığını, PTT ye yatırmak isteyenlerin dışarıdaki PTT Matik kullanarak borçlarını yatırabildiklerini söylediler.

İLÇEYE DIŞARDAN GELENLER 14 GÜN KURALINA TABİ OLACAKLAR

Korona virüs tedbirleri kapsamında Pamukova ya dışarıdan gelenlerin mutlaka mahalle muhtarı ya da jandarma veya emniyete bildirilmesi gerektiğini söyleyen Jandarma ve Emniyet yetkilileri kurallara uyulması konusunda gerekli uyarıları yapıyorlar.

İl dışından gelenlerin mutlaka geldiği yerde yetkililere durum bildirimi yaptıktan sonra o yerde 14 gün karantinada kalması gerekiyor. Aksı davranışların yasalar karşısında suç karşılıkları var.

GENÇLERDEN VE İNŞATÇILARDAN KURAL İHLALI YAPANLAR VAR

Pamukova da Bir kısım parklar bant uyarı şeritleri ile kapatılmış durumda. Ancak mahalle aralarında kalan parklar bu kapsam dışı gibi görülüyor. Mahalle arasında kalan parklar bir takim gençlerin gelip arkadaşları ile takıldıkları yerler görüntüsü veriyor.

Pamukova da bazı inşaatçıların çalıştığı görülüyor. Çalışan inatçılar kural dışı görülüyor. İnşaatçıların bu isteklerinin çıkan son yasa ile uzatılan eski projelerini tamamlamak için çalıştıkları söyleniyor.

SAĞLIK

Pamukova da bu güne kadar Korona vakasında can kabı yok. Vaka sayısı konusunda ile değişik dedikodular var. Pamukova da önce sağlık ocağına gelen ve yapılan ön incelemelerde Sakaya ya gönderilen ve orada pozitif olanlar olduğu söyleniyor.

NORMAL HASTALAR NASIL VE NEREDE TEDAVİ OLABİBİLİR

Herhangi bir hastalıktan Pamukova Devlet Hastanesine başvuran bir hastanın (Örnek kalp rahatsızı olan) Sakarya Hastanelerine gidebilmesi için mutlaka Pamukova Hastaneni tarafından gönderilmesi gerekiyor.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden bir kalp hastasının Sakarya ya nasıl başvuracağını sorduk ve aldığımız yanıt ise Önce Pamukova Devlet Hastanesine başvurularak onların yaptıkları inceleme ve tetkikler sonunda kalp rahatsızlığı şüphesi olursa sizi Adatıp Hastanesine gönderirler dedi.

Herkese sağlıklı günler diliyoruz ve “Evde kalmaya devem ediyoruz”.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2020, 21:18

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER