banner392

C.Savcısı Durmuş; “Adliye şuan taşınmayacak”

Anayasa Mahkemesi Roportörü olarak atanan C. Baş Savcısı Şükrü Durmuş Pamukova ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

C.Savcısı Durmuş; “Adliye şuan taşınmayacak”
Baş Savcıyı makamında ziyaret eden Siyasi parti temsilcileri Şükrü Durmuş’a yeni görevinde başarılar dilediler.
Siyasiler kurumları ziyareti kapsamında Pamukova Adliyesini ziyaret ettiler. MHP ilçe başkanı Kemallettin Yörük, Saadet Parti ilçe yönetim kurulu üyesi Ahmet Şen, DP İlçe başkanı Ahmet Bilaloğlu, BBP İlçe başkanı Salih Kahraman ı makamında kabul eden Şükrü Durmuş konaklarına çay ikram etti ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Grubun başkanı Ahmet Şen ziyaret sebeplerini anlattı. Şen Pamukovalı siyasi partiler olarak kurumların sorunlarını öğrenmek için bir araya geldiklerini söyledi.
Şen “Bu bağlamda sizleri de ziyaret etmek istedik. Ancak Sizin Anaya Mahkemesi Roportörlüğüne atandığınızı öğrendik. Öncelikle yeni görevinizde başarılar diliyoruz.” Dedi.
Şükrü Durmuş Pamukova da 2010 yılından beri Yargı görevini yaptıklarını ve Pamukova’yı çok beğendiklerini söyledi.
Durmuş: “Siyasi partileri temsilcilerimiz bu şekilde birlikte hareket etmesi gerçekten güzel bir davranış. Bu hareketi ilk defa görüyorum. Pamukova benim yıllar önce bir misafirlik için gelmemden sonra hizmet yerim oldu. Pamukova yı bizler çok beğendik. Her şeyi ile güzel bir ilçe. Eğer Roportörlük atamam olmasaydı. Bir dönem daha burada eşimle çalışmak için dilekçe verecektik. Ancak tayinim çıktıktan sonra gitmeye karar verdik.”dedi.
Pamukova da adlı olaylar da aşırı bir olayları olan ilçe değil. Kaldığım sürede hiçbir cinayet olayı olmadı. Bundan dolayı mutluyum” diyen
Durmuş; “Pamukovalılar kültürlü ve sakin insanlar, sorunlarını çözme konusunda devlete güveniyorlar. Adli olaylar da çok sayıda dosya var ama bu dosyaların çoğu uyuşmazlıkla çözülebiliyor” dedi.
Durmuş Adliyenin işleyişi çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Özellikle Adliye binasının yeni yapıldığı halde geçici kabulünün yapılmadığını iki katlı binanın bir katının daha yapılmadığını söyledi.
Baş Savcı Şükrü Durmuş sözlerini şöyle tamamladı.
“Pamukova Adliye Binası yeni yapılmış olmasına rağmen hala geçici kabulü hala yapılmadı. Bina bayındırlık tarafından eksik bulundu. Projede bir kat daha yapılması gerekirken kat eksikliği var. Çalışmalarımızda bir müdür gelse onları ağırlayacak yerimiz yok. Zemin kattaki arşivimiz rutubet yüzünden bozuluyor. Arşivde bulundurduğumuz evraklar belge olduğu için rutubet alarak bozulabiliyor. Havalandırma için yaptığımız gececi tedbirler yetersiz. Mutlaka buna bir çözüm bulunmalı” dedi.
Pamukovalıların Adliyenin Geyve ye taşınacağı söylentilerine karşı sorulan soruya ise Durmuş “Adliye şu an Geyve ye taşınmayacak. Sakarya da sadece Taraklı ve Kaynarca adliyeleri taşınıyor. Onlarında iş yükleri az olduğu için taşınacaklarını öğrendik” dedi.
Siyasiler Savcının sözlerini notlar alarak kaydettiler.
Güzel bir ortamda geçen ziyaret ten sonra Savcıdan izin istediler Savcı Durmuş konukları kapıya kadar uğurladı siyasilerle vedalaştı.
Cumhuriyet Baş Savcısı Şükrü Durmuş ve Hakim olan eşininde Yargıtay’a tayinin çakması nedeniyle önümüzdeki hafta Pamukova’dan ayrılacaklar.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2012, 11:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER