banner392

Irak Kürdistan’ından sonra şimdi de Suriye Kürdistan’ı mı kuruluyor?

ABD’nin Irak a yaptığı saldırıdan sonra gün ve gün güçlenen Kuzey Irakta ki Barzani’nin kontrolündeki yarı bağımsız Kürt oluşumundan sonra şimdi de Suriye kuzeyinde Suriye Kürdistan ı mı kuruluyor?

Irak Kürdistan’ından sonra şimdi de Suriye Kürdistan’ı mı kuruluyor?
Türkiye hükümetinin ülkenin iç işlerini bırakıp, aylardan beri sürekli Suriye yönetimine Esad’a saldırması sonrası işte ortaya çıkan garip olaylar…
KÜRDİSTANLA SINIR MI OLUYORUZ.?
ABD’nin Irak’ı işgalinden sonra Türkiye ile komşu olan Barzani yönetimindeki Kürt bağımsız yönetimi Suriye’nin kuzeyine Peşmergelerini kaydırdı bile. Barzani önce haberleri yalanladı. Ancak bizim yandaş basın dışında şöyle dünya basınına bakıldığında sessizce Suriye’nin kuzeyinin de artık Barzani askerlerinin eline verildiğini görebilirsiniz.  
877 km Suriye sınırı artık Kürtlerin eline geçti bile. 331 km Irak sınırı zaten Kürtlerin elinde, hatta AKP hükümeti Irak sınırındaki Barzani ile ticari ilişkilere girmiş durumda. Daha birkaç gün önce Irak’ın resmi hükümeti tarafından eleştirilen Barzani ile yapılmaya çalışılan petrol anlaşmasına sert tepki göstermişti.
Artık Irak ile değil Kürt Barzani ile komşu olduğumuz Iraktan sonra şimdi de Suriye yerine Suriye Kürdistan ı ile komşu olduğumuzu görmek istemeyen İç İşleri bakanı bugün basının karşısına geçerek haberleri yalanladı. Ama aynı saatlerde hükümet güvenlik toplantısı yaparak bölgede gelişen olayları genel kurmay dahil mit müsteşarı ve dış işleri bakanın da aralarında olduğu bir toplantı yapıldı. 2 saatten fazla süren toplantı sonrası doğru dürüst bir açıklama yapılmadı. Gelişen olaylar, değişen haritalardan hiç bahsedilmedi. Türk Milleti olayları endişe ile takip ediyor.
Pamukovahaber.com
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2012, 02:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER