Başkanlık Divanı, milletvekillerine telefon ve faks gibi iletişim giderleri için ayrılan ödenekte değişiklik yaptı.
İsteyen milletvekili, iletişim ödeneğini, akaryakıt ve uçak bileti gibi ulaştırma alanına kaydırabilecek.
Meclis bütçesinden her milletvekiline her yıl için iki maaş tutarında yani 23 bin TL telefon yardımı yapılıyordu. Milletvekilleri artık 23 bin TL’nin telefon giderleri dışında artan bölümünü ulaştırma giderleri için kullanabilecek.
Divan üyeleri, komisyon başkanları ve grup başkan vekillerine makam otomobili olarak yeni kiralanacak 56 araç için de 2012 bütçesinde 1 milyon 528 bin lira ödenek ayrıldı.
Meclis yönetimi, 2012 bütçesinin 651 milyon 252 bin lira olmasını öngördü. Bu miktarın 92 milyon lirası milletvekillerine maaş olarak ödenecek. Meclis personelinin maaş gideri ise 240 milyon liraya ulaşıyor. Milletvekillerinin yeni ofis binalarının gelecek yıl sonuna kadar tamamlanması amacıyla da bütçeye ek ödenek konuldu.
VEKİLE KIYAĞA TEPKİ
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, dün itibari ile cep telefonu ve çok sayıda ÖTV artışına sebep olan uygulama ile Vekillere getirilen imtiyazlı uygulamaya sert çıktı.
ÖTV zammının doğru ve vicdani olmadığını söyleyen Göktaş, “Bir taraftan devletin gelirini arttıralım diyerek vatandaşa tüketiciye böylesine yüklenirken, diğer taraftan TBMM üyeleri için farklı bir uygulamaya aynı anda imza atıyorsunuz. Ve ne hikmet ise devletin gelirlerini TBMM üyelerine gelince hiç düşünmüyorsunuz. Tasarruf etmesi gereken, lüzumsuz harcama yapmaması gereken, idareli olmayı bilen sadece halkımız mı? Ayıp oluyor” dedi.
Meclis bütçesinden her milletvekiline her yıl için iki maaş tutarında (23 bin lira) telefon yardımı yapıldığını fakat birçok milletvekilinin bu miktarı tamamlayamadığı için kalan ödeneğin bütçeye geri döndüğünü hatırlatan Göktaş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Milletvekilleri artık 23 bin liranın artan bölümünü ulaştırma giderleri için kullanabilecek. Yani geri hazineye dönmeyecek. Onu da kullanmanın bir yolunu bulmuşlar. Divan üyeleri, komisyon başkanları ve grup başkanvekillerine makam otomobili olarak yeni kiralanacak 56 araç için de 2012 bütçesinde 1 milyon 528 bin lira ödenek ayırmışsınız. Meclis yönetimi, 2012 bütçesinin 651 milyon 252 bin lira olmasını öngörmüş. Bu miktarın 92 milyon lirası milletvekillerine maaş olarak ödenecek. Meclis personelinin maaş gideri ise 240 milyon liraya ulaşıyor. Milletvekillerinin yeni ofis binalarının gelecek yılsonuna kadar tamamlanması amacıyla da bütçeye ek ödenek konmuş. Bu idare etmek, tasarruf etmek, kendi yağında kavrulmak gibi terimler sadece vatandaşlarımız için mi geçerli, vekillerimiz için neden geçerli değil?”
Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2011, 00:27
yesinler bakalım sonu ne olacak kimden çıkacak ne kadar cıkacak bilmem ama asgari ücreti de unutmayalım nerelerde onlarda yaşamaya çalışıyor