banner392

Sakarya'da Arnavutluk’un 102. Kuruluş Yılı Bayrak Şöleni yapıldı.

Türkiye de ilk defa Arnavutluk’un kuruluşunun 102. Yılı Sakarya da Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Federasyonuna bağlı Öz Kosovalılar Derneği üyeleri baelı derneklerin üyeleri ili birlikte şölen havası içinde kutlandı.

ŞABAN KOLUDRA KONUŞTU ÖZ KOSOVALILAR DERNEĞİ BAYRAK ŞÖLENİ BÖYLE YAPILDI

Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası Salonunda kutlanan Arnavutluk’un kuruluşunun 102. Yılı kutlamalarına Federasyonu bağlı Öz Kosavalılar Derneği, Selanikliler Derneği, Rumeli Türkleri Derneği, Pamukova Eskiyayla Köyü Rumeli Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkan ve yöneticileri ile üyeleri de geceye katıldılar.

İlk defa Arnavutluk’un kuruluş etkinlikleri kapsamında bir dernek tarafından kutlanan güne çok sayıda Federasyonu bağlı derneklerin üyeleri ve yöneticileri katıldılar. Tören Arnavutluk ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Marşlarının okunması ile başladı. Cuma günü akşam saat. 20.00 de başlayan etkinlik gece geç saatlere kadar devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. İlk Konuşmayı Dış Türkler Akraba Toplulukları Federasyonu Başkanı Burhanettin Çalışkan yaptı, peşinden kürsüye gelen Rumeli ve Baykan Türkleri Konfederasyonu Başkan yardımcısı Şaban Koludra daha uzun bir konuşma ile balkanların ve Rumeli den göç eden Türkiler ile ilgili bilgiler verdi.

Koludra;  “1868 den beri, 150 yıl önce balkanlardan başlayan göç Balkan Harbi ile devam etti, Birinci Cihan Harbi ile devam etti, Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan hatta Makedonya’dan, Romanya’dan, Yugoslavya’dan, Kosova’dan göç etmiş ecdadımız;

Bir kısmı Plevne’de, Toplisa’da, Bulgaristan’ın Varna’sında, Şumnu’sunda ,Makedonya’nın dağlarında, Arnavutluk’un tepelerinde şehit düşmüş; birçoğunun belki de mezarı da bilinmiyor: Ama biz şimdi onları şükranla yad ediyoruz.

Ne butlu ki bize, 150 yıl önce bile o topraklardan koptuk, dilimizi ve kültürümüzü yitirmedik.

Bizden Makedonya ya, Bosna ya selam olsun. Biz, siz üzüldüğünüzde kahrolduk, ağladık. Biz siz sevindiğinizde yine ağladık, biz sevincimizden ağladık.

Bugün sizi dünden daha iyi gördük. Bundan mutluyuz. Yarın daha ili olmak için mücadele ediyoruz. Bu beraberliğimiz sürdüğü müddetçe oradaki insanlarımız, soydaşlarımız varlıklarını artık bağımsızlıklarını bayraklarıyla kazanmış olan ecdadımız bizim gururumuzdur. “dedi


Ve bu dayanışma ile sağladıkları faydaları da sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra eğlence bölümünde saz ve sözleri ile Balkan ve Rumeli’nin sesi olan Grup Best Topluluğu sahne aldı.

Serhat Nişli ve orkestrası geceye renk kattı. Geceye katılan herkes geç saatlere kadar eğlence ve oyunlar ile Arnavutluk’un 102. Yılı kutlamaları şöleninde gönüllerince oynayıp eğlendiler.
 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2018, 10:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ALAATTİN  ATAY  özvatan göçmenleri sayfa kurucusu
ALAATTİN ATAY özvatan göçmenleri sayfa kurucusu - 9 yıl Önce

adapazari arnavutlari heycanla mesajlarinizi okudum çok gurur duydum etki̇nli̇kleri̇n i̇lk olmasi sevi̇ndi̇ri̇ci̇ ne mutluki̇ bi̇ri̇z bi̇rli̇kteyi̇ bu olanaklari bi̇ze taniyan türki̇ye cumhuryeti̇ devleti̇ne mi̇nnettariz bi̇z göçmenler olarak her i̇ki̇ devleti̇n etle tirnak olduğunu kabul edi̇yor çi̇fte vatandaşliğin hakkimiz olduğunu düşünüyoruz alaatti̇n atay kayseri̇ bi̇zlerden adapazarina selamlar

SIRADAKİ HABER