banner392

Araştırmacı-Yazar H. Hüseyin Maltepe, Çanakkale kahramanlarını anlattı

Pamukova Akhisar Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen Anafen Dersanesi tarafından sponsurluğu yapılan Çanakkele Destanı konulu konferans düzenlendi.

Araştırmacı-Yazar H. Hüseyin Maltepe, Çanakkale kahramanlarını anlattı
Pamukova Belediyesi Kültür Merkezi'nde verilen konferansa konuşmacı olarak katılan Çanakkale Şehitliği Alan Rehberi Araştırmacı-Yazar Hasan Hüseyin Maltepe, Türk Milleti'nin var oluş mücadelelerinden biri olan Çanakkale Savaşı'na katılan kahramanların hayat hikayelerini anlattı. Savaşta milletin geleceği için büyük özveri örneği gösteren kahramanların hikayelerini dinleyen vatandaşlar ise duygulanarak gözyaşlarına boğuldu.
Araştırmacı-Yazar Maltepe, Çanakkale'yi hissederek anlamak gerektiğini vurguladı. Bu topraklarda Anadolu'nun her köşesinden gelip savaşa katılmış cesur yüreklerin kan hücrelerinin ve kemik dokularının bulunduğunu hatırlatan Maltepe,
"Geçen yıl Çanakkale'de ilin nasıl tanındığına dair okullarda şiir yarışması yapıldı. Kahramanlık destanın yazıldığı ilimizi öğrencilerin Truva olarak tanıdıkları sonucu ortaya çıktı. Bu sonuç, yakın tarihimizi ne kadar bildiğimizin ve çocuklarımıza nasıl yansıdığının bir göstergesi. Geçmişlerini unutan milletler, gelecekte dağılıp giderler. Bir milletin kökleri geçmişleridir. Bunları hatırlamak, yad etmek ve Çanakkale'yi böyle anlamak lazım." dedi.
Tarihini bilme ve öğretme geleneğinin Orta Asya ve Avrupa ülkelerinde çok güçlü olduğuna dikkat çeken Hasan Hüseyin Maltepe,
"Bizler, Tommiks, Teksas ve Herküllerle büyüdük. Çocuklarımız da Süpermenlerle büyüyor. Ama asıl kahramanlar anlatılmadı, sevdirilmedi. Onun için bu kahramanların hikayelerini anlatıyoruz. Bizler, o kahramanların sayesinde her şeyi önümüzde bulduk. Onlar bizim öz değerlerimiz. Allah bize o günleri bir daha yaşatmasın." diye konuştu.

Konferansa AKP İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Şen, İlçe Başkanı Muhittin Akın, İlçe Milli Eğtim Vekil müdürü Muhsin Akın, Halk Eğitim Müdürü Aziz Demir, Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Ergen, Cumhuriyet İlk Öğeretim Okulu Müdürü Mehmet Kabasakal, Pınarlı Bacı İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Temel, Fatmahanım İlk Öğretim Okulu müdürü Yusuf Ziya Aydın, Pamukova Lisesi Müdürü Kahraman Serter, Pamukova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Dinçer Girgin, Pamukova Anafen Dersanesi Müdürü Ramazan Yılmaz ve vatandaşlar katıldılar.
Ramazan Yılmaz: Çanakkale Destanını insanlarımız öğrensin diye böyle bir konferansa destek verdik. İnşallah Pamukovalılara faydalı olacaktır” dedi.


Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2011, 00:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER