banner392

Muayenesiz traktörler için mobil istasyon rutin çalışma başlattı.

Pamukova da çok sayıda fenni muayenesi geçmiş traktörün muayenesinin yerinde yapılabilmesi için Şoförler Odası Başkanı Rıdvan şahin in yaptığı görüşmeler sonuç verdi ayda bir gün gelen mobil istasyon yıl sonuna kadar birkaç defa daha gelecek.

Muayenesiz traktörler için mobil istasyon rutin çalışma başlattı.
 Traktör muayene ve trafik cezası gecikme bedellerinin yeniden yapılandırılmasından sonra traktör sahiplerinin 4 yıl gecikmiş bir traktör için 203 lira yerine, 25 tl ödeyeceği avantajlı dönem olarak verilen 31 Aralık süresi 2015 mayıs ayı sonuna kadar uzatıldı.

TÜVTÜRK; Pamukova Şoförler ve Otomobilciler Odası ile ortaklaşa 17 Aralık ta Pamukova Belediyesi Garajında kurdukları mobil İstasyon ile Pamukova ve 30 mahallesinde bulunan traktörlerin fenni muayenelerini daha çabuk yapabilmek için çalışma ya başladılar ve muayeneler devam ediyor.

Bugün 120 kadar traktörün muayenesinin yapıldığını söyleyen Oda Başkanı Rıdvan Şahin Ayda 1 defa Pamukova ya gelen mobil istasyonun traktörlerin muayenelerinin verilen sürede yapılabilmesi ve vatandaşların ayağında hizmetten yararlanabilmesi için yetkililerden talepte bulunduklarını söyledi.

“Halkımızın çekmiş olduğu sıkıntıdan dolayı Fenni Muayene günlerinin yetersizliğini bakanlığa bildirdik. TÜVTÜRK Bölge müdürü ile yaptığımız istişarede fenni muayene günlerini ayda 4 güne ve 2 araçla yapılmasına karar verildi. Pamukova da bulunan ve muayene günü geçmiş çok sayıda traktörün ayağına gelen hizmetle yapılması için gerekli çalışmalar başladı. 2-3 gün gibi kısa sürede çok sayıda traktörün muayenesi yapıldı” dedi.

Rıdvan Şahin Şoförler odası olarak araçların sıraya konmasında ve gün, saat gibi sürenin alınmasında ellerinden gelen hizmeti yaptıklarını ve karşılığında kimseden de para almadıklarını söyledi.

Mobil Muayene istasyonunun 29 Aralıkta da geleceği söyleniyor.

Bir traktörün muayene bedeli 84.96 tl, Gecikme bedeli ile 62.96 tl KDV bedeli ise 22.56 tl Toplam bedel = 147.92 tl olarak tahsil ediliyor.

Vatandaşlar ise Pamukova ya gelen Mobil Muayene istasyonundan memnun olduklarını belirttiler. Ayda bir gün gelen mobil istasyonun daha fazla gelmesini de istediler. 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 00:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hasan paşa
hasan paşa - 9 yıl Önce

gecikmişde olsa böyle bir hizmetin verilmiş olması takdir görmüş böyle hizmetlerin her alanda görmek isteriz. teşekkürler.

BEDRİ UĞURLU
BEDRİ UĞURLU - 9 yıl Önce

bu hizmeti sağlayan başkanimiz cevat keser ve rıdvan şahine sonsuz teşekkürler ederim.

SIRADAKİ HABER